Thursday, December 16, 2010

bermulanya sem baru

minggu ni 1st week tok sem ni. sedar x sedar aku dah 2nd year 2nd sem..another 3 years is still waiting.xpe, rasanya xtua sgt kot kan. huhu. sabar je la..kawan2 aku cakap sabar tu manis. so,kena sabar walaupon lam hati da mcm org gila nk abeskan study. bukannya apa,nk jugak bg mak ayah rasa duit gaji aku. asyik aku je blk dok mintak duet. sampai r turn dorang lak kan.

back to the story, awal2 sem kelas da start dah..dah mask 1st topik pon. xde masa nak berkenalan dah.ye r, classmate dulu jugak..xpyh nye nak tanya2 awak nama pe ek:-) semua da taw.da taw pon dia ni suka mkan pe..(ayat tambah2)

so far, semua subjek best. mooting yg plg aku takut sekali. biasa la,kan aku ade drh gemuruh,suh introduce diri pon da rasa mcm ketaq gila ja. nk jd lawyer kunun. hehe. tp xpe, ade rezki,jadi jugak tu. lau xde rezki jd loyer, maybe rezki kat area laen. xpe..

rindu plak ngan mak n ayah. xtaw nape blk cuti sem kali ni, rasa mcm jadi ank tunggal plak. mak ayah caring gila kat aku. part yg aku sedih tu time aku demam dok baring2 kat depan tv,ayah mai dok kat aku.pegang kepala aku lama. dia cek ckp kepala aku panas sgt. terus la kalut nak p amek ubat kat tok ndak bagai. sedih plak.dulu time kecik2 ja lau demam nak ngada2. da besar2 ni,demam pon biasa je la. tp kali ni,rasa cam jadi kecik blk plak.huhu..ayah,org syg ayah.
mak plak,time aku batuk2 1 mlm tu,tiba2 mai ketuk bilik aku ajak tido ngan dia. mlm tu,ayah tido tempat aku,aku tido tmpt ayah. mlm tu truk aku sesak nafas.da rasa cam xlama dah. mak xtido smpai kul 3 pagi jaga aku. letak minyak angin kat blakang.tepok2 blkg aku. series rasa d sayangi gila:)mak,org syg mak gak.

cuti kali ni plg best. aku dpt make over bilik mak aku.hehe.cantekkkkk:) hehe. saja ja,skali skala blk,biar la mak ayah hepi kan. aku masak,aku kemas umah,aku cabut rumput..hehe..konon baek la. saja ja aku xda keja nk buat. tp ok la bleh praktis jd is3 solehah..tettt!!

hubungan cinta lak suam2 kuku.xtaw ape yg xkena,tp xpe la biar masa yg tentukan. mungkin masing2 perlukan ruang untuk diri sendiri. aku cuba tolak ansur. org ckp cinta xleh d paksa.kalau dia syg,1 hari dia cari jgk aku. kalau da mmg xda jdh,aku doa yg terbaek untuk dia. tp series sedih weh. last L call aku 21hb 11 lpas.kira r da bpe lama kami x kontek. sedih aku. xpela,everything happen for a good reason right? kalau ikut hati da mls nk pikir semua ni. biar je ape nk jd. aku da letih. da la,xpyh nk bebel pasal cinta. sakit otak je.

sem ni azam nk jadi rajin dr sem2 lepas.tp bilik lom kemas..hehe..ade sesape yg baek nk tolong x??? kawannnnnn2,meh tolong.:)

Wednesday, November 10, 2010

xlama abes:)

lagi 2 hari
lagi 2 hari
lagi 2 hari
yes
selamat tgl uia terchenta
aku bkl berangkat pulang ke negeri yg dicintai
duk cni dah mcm tahanan
bosan sgt2
alangkah indahnya kalau masa berlalu dgn pantas 3 tahun ini
nak kejaaaa
nak kawennnnnnnnnnnn
kawen panjang ckt:)
nak beli keta
nak bwk mak ayh p mekah
nak
nak
nak
semua nak
xda yg xnak:-)
cepatlah masa berlalu
lagi 3tahun
:)
mood skrg da stabil
x down2 lg
dah up blk
hehehe
azima yg ceria da kembali
(",)

Monday, November 1, 2010

sehingga menjilat jari(",)


see,terus la belasah wedges atas katil jugak kan..bukan ape,atas meja penuh nota criminal..hehe..alasan!


sedap tuuuuuu...sila jeles:-)


ayam dia besar la..lazattttttt:-)



erkkkkkkkkk!(mode sendawa):-p ade bau wedges x?
ke bau burger x meal?
kikiki..
sila jeles untuk sesape yg kempunan nak mkn ke ep si mcm aku kemaren
hakhak
tetibe je kan rahmat ALLAH tu dtg
time kaseh ya tuhan kerna sentiasa mengkabulkan permintaanku
tetibe la plak c bengkok nak kuar kan
ape lg
gunekan kesempatan yg ade
trus delivery smpai ke bilik
n terus menjadi wanita eh salah perempuan yg kurang sopan untuk d buat bini..
atas katil tu jugak la terus mengadap cizi wejes yg amat sedap bersama keju kuning dan mayonis putih d tambah sos merah kan
hakhak
xmo citer panjang
criminal law menggamit2ku
tq syammmmmmmmmm
sedapppppppppp sgt
jasamu d kenang
buat ain,len kali kita p makan ye..
n len kali mintak awal2
hehehehe..dadaaaa
eh lupe nak gtaw
td kak qilah mesej
dia da pregnant 6 minggu
Allah je yg tau hepinya aku
nak dpt anak buah lg
xsabarnye
ni baru taw berita nak dpt ank buah,da hepi gila kan
lau anak sniri camne tuh?? sila jawab wahai mr.L ku cyg
erk,azima sila jgn melalut
igt criminal
bkn crikawen ye..hakhak:-)
xsabar nak tggu lagi 8 bulan
arap2 dpt boy
tp xkesah la jnji semua selamat..doakan2 ye semua:-)amin..

Saturday, October 30, 2010

azima berenti membebel please

aku yang xde keje
aku yg membuang masa
sedarlah wahai diri
jauhi yg sia2

hakhak!!

bosan!
nak study malas
semalam ja mood study dtg
arini mood tu ilang lagi

wahai mood study
rapatilah aku
peluklah aku
jgn kau hindari aku
kerna aku lemah tanpamu

aku ingin kau mendekatiku seperti semalam
jgn kau berpaling pagi ini
aku merayu padamu
wahai mood studyku(",)

azima!
study!!
stop baca blog org
stop klik2 kat entry org



azima!
sila sedar diri:-)
jom kekawan kita study
kita nak berjaya kan
kita nak jadi org hebat kan
jom la study
jgn malas2
org malas allah xsyg
haaaa!! tau takut
org byk bebel pon Allah xsayang
camne tuh??
trus stop..
kikikikikkiki..
nak study la,
nti Allah syg:-)

3 lagi menunggu..

dalam otak sibuk menghafal
dalam tangan penat mengarang
masih berkesempatan untuk menconteng sepatah kata d blog ni
selesai sudah 5 paper
legal method,presentation skill,tilawah,family,icl
kini tinggal lagi 3 paper untuk d perjuangkan habis-habisan
harapan moga2 sem ni lebih baek dari sem sebelumnya
bak kata pepatah
biarlah hidup makin hari makin kearah positif
xde ape yg nak bebel kat ni
just nak bagitaw aku baru lepas kemas bilik
ni nak start study criminal
even kamis ni baru exam
tp takut yg ku rasakan kini
macam nak exam esok ja..
takut2 pon sempat berblog lg
kira ok la tu kan
hakhak
whatever!
jom kita study
cepat2 masa berlalu
cpat2 dpt blk ke rumahku yg terchenta
:-)

Monday, October 25, 2010

cuti-cuti CINTA!!!


benda yg paling xleh tgl lau blk sbh mesti bwk utk aku..tadaaaa..amplang:-)



ni la burasak..sedap..mcm bahulu..:-)



kopok tasen syam bagi..sabah je taw ade bende ni..sedappppp!!.
see,aku da mcm org sabah..asyik mkn mknn sabah je..xpe lagi seminggu mkn mknn kedah plak..xsabaqnya;-)



ni pon aku adiah jugak. xpela,befday setaun skali kan..lgpon murah..rm29 je..murah tp cntek kan..



tgk,punyer la suke kan dpt adiah sampai tido pon pakai baju tu kan:-)



ni la baju yg aku hadiah..hehe..hijau


Kemarin outing dgn L.
deal punyer deal kompom kul 11 masing2 gerak.
tgk lelaki kan
kalau dulu memula nk ngorat dia la beriya lau nak jumpe,nak jumpe kul 9..
subuh da kejut suh iron baju
kul 8 kejut lg takut terlelap
da 3 tahun berchenta setelah putus sambung bagai
xde nye nak kuar awal2
mcm2 alasan
abg nak basuh baju la cuk
p outstation byk baju xbasuh
byk kerja abg nak buat ni..tension!
dah la,azima,xpayah nak bebel k
benda lepas jgn d kenang
kelak merana diri:-)

back to the story
nak gtaw best sgt2 CUTI-CUTI CHENTA
hehehehe
xrugi la lau buang mase p tgk cite tu
at least leh r release tension as a law student kan
cute la tgk farid kamil n nora danish lam cite tu
rase mcm citer aku plak
hehe
lau thah bace ni mesti ckp semua mcm citer die
hehehe
sori thah..biasa la aku
azima,jgn melalut
bukan ape just nak menyeru kawanku supaya tgk citer tu..lawak..aku gelak je lam panggung
sampai la org yg selalu kondem aku lau bab pilih movie ckp
"best la cite tu td kan cuk? kalau x abg dah tetido dah lam tu td..pandai cuk pilih citer kali ni..1st time"
mak ai,siap ckp 1st time aku pilih citer best
ni sudah lebih
hehe..ape2 pon
moral of the story
p la pakat tgk cite tu ye:-)
ni nak makan burasak n amplaq yg L bagi.
aku pon da mcm org sabah dah
syam bagi aku mkn kropok tasen
die ckp kopok ni kat sabah je ade
hehe
sedap gak kopok tu
credit to c bengkok:-)
burasak pon sedap
lebih kurang bauhulu la lau d semenanjung..sedap:-)
owh ye lupe nak gtaw kat sini
aku dah beli adiah untuk L
even befday da lepas lama kan
tp still in the month lg kire adiah befday la jgk kan..
murah je..bagi tshirt..cantekkkkk...pada mata aku la..haha
tshirt je la cantek
yg pakai tu adoi...hitam...hakhak
yg hitam tu la yg aku syg kan..xpela,janji hati xhitam kan..:-)

membuang lemak d tasek





ni cite last week.xde mase nak update cite sebab busy sebagai budak law..ahaks..xtaw la busy buat ape kan. so,cite last week d bawa ke this week. berjoging2 sambil mengambil angin d tasek.

joging sekejap je..yang selebihnya berenti rehat menikmati alam ciptaan ilahi.
pegi joging ngan thah,syam,dyh n syu..
tp bebudak 2 org tu pg maen badminton..kami je la yg ade lam gmbr ni..mintak maap thah n syu;-) next time maybe..hehe

saje je nak upload pic pi joging ni..nak cite la yang aku ade effort tuk kurangkan kg d dlm diri ni ye..cume effort xbyk kot..hehe..xpela,bersyukur dgn ape yg ade kan..tp org ckp kurus tu sihat..kurus tu cantek..insyaallah..one day,i'll be a slim girl like before again..tu janji aku pd diri..:-)

Saturday, September 25, 2010

azima yang rajin d pagi ahad(",)

arini mood rajin aku dtg

nak tau sebab ape?
sebab aku tension
pagi2 aku
cl L ajak date tp last2 dia bg alasan


'helo,ass
alamualaikum'
'waalaikumussalam..nape?'
'xde pape..saje je' 'em,jom kuar..xde wat pe kan arini?'
'abg sakit pinggang la cuk..nak rest..penat sgt minggu ni'
'em,k,bye!!'


xtaw nak wat ape
nak bace criminal
otak da jem
jadi timbul inisiatif utk kemaskan bilik yg da berterabur tahap tongkang pecah
biasa la
sibuk kan
-sibuk buat ape ntah..update blog sempat..haish-
so,start dari katil..
n
hasilnya..HEHE..da kemas kan?ni la tempat yg byk berjasa pada aku xkira siang atau mlm sebab aku jenis suke study atas katil..bukan ape cume lau penat leh terus meng'rest'kan diri tanpa perlu bergerak ke mana2..

next!!!

pegi kepada meja study plak

even jarang guna tp tetap berselerak sebab balik kls men cmpk ja benda ats meja

dan hasilnya..tadaaaaaa!!!! kemas la jugak berbanding before

saje mls upload pic keadaan sebelumnya ja..jaga reputasi la ckt:-)


next!!!

loker plak

xpenat sgt sebab xbyk baju aku lam loker

semuanya still kat lam beg besar lagi n sebahagiannya yg lom lipat lam bakul

hehe

then,come to the result ...

this is how my new loker look likes..xbyk baju..so xpenat nak jaga..hakhak

semua baju2 ade dlm beg besar n bakul kat bawah ni..tu bakul baju bersih yg belum d lipat k bukan bakul baju kotor taw..rajin basuh n jemur baju je..lipat malas..so,kepada L,sila rajin2kan diri lipat baju after dah sah nti k..


sila ignore kekoyak rabakan bakul ni k..

biase la student..duit xbyk oit..so,selagi leh tampung baju2..gune je la..:-)

mls kuarkan baju lam beg sebab mls nk lipat masuk loker..:-)

gemuk vs kurus..


tadaaaa!!!! haaa..tgk..kurus kan?? masih saiz s time ni..hehe..2 taun lepas..kalau la bleh ku putarkan masa..:-)



lau org yg baru kenal aku tgk pic ni mesti xpecaya..
peha pon slim jak lagi..rindunya zaman ni Allah je tau..org senang cakap..diet la balik..mudahnya nak becakap dr buat..huhu



ni zaman dolu..zaman masih cantek..suke suke tgk pic ni..ayu,kurus..hehe



ni time badan da mula nak berubah menjadi perempuan yg 'sihat'
tgn letak kat pinggang utk buat gmbr nmpk kurus tp usaha sia2..still nmpk gemuk..hehe



tgk peha tu..da xdapat beza mana betis mane peha..bak kate kak ida..drumstick tu:-)



ni gambar aku d tahun 2010..sila fokus pade perut..tgk! haish..lemak sane sini
..si gendut btul la..:-)


tadi singgah kat ade satu blog ni
die dok bebel die gemuk.
hehe
masalah die lebih kurang aku je
kesedaran bahawa diri dah semakin berubah saiz tu ade cume effort untuk tukarkan saiz xl ke s semula tu kurang.
bukan xde ye cume kureng.
mungkin kebizian aku sebagai law student salah 1 sebab.
tp dalam bizi2 pon..blog n fb xtinggai
bizi ke camtu? sila jawab sniri.
hehe
xde ape pon sebenarnye.
saje je..
malas nak bace criminal law..
tgk album2 lama
kurusnye la aku dulu..
cantik
manis
peha pon leh bertukar ngan betis.
hehe
tp buat ape la nak d heboh pasal dulu
itu da jadi kenangan
org da xigt pon
yg org nmpk sekarang
zima yg gemuk.
baju kurung yg sepatutnya menjaga tatasusila gadis melayu hilang ciri2nya dsebabkan c pemakai yg badan terlebih lemak.
pky bju krg da mcm pky baju ketat.
xde ruang sana sini.
itulah hakikatnya sekarang
kadang2 org tertukar betis igt peha..haish!!

entri kali ni aku ade selitkan gambar memude dulu sampai sekarang.
tgk n perhatikanlah perubahannye ye.

salah siapa??
salah nasi kah kerana menjadi terlalu sedap akhir2 ini?
salah hati kah kerana menjadi terlalu senang tatkala ini?
atau salah diri sniri?

tepuk dada tanya selera
eh salah
jgn tanya selera
kang terasa nk mkn lagi..hehe

k,daaaaa...xlarat membebel dah..hakhak(",)

Friday, September 24, 2010

doakan mereka cepat sembuh..

mak.ayah.cepat sembuh ya
jgn ponteng mkn ubat.
kena makan nasi jugak walaupon xlalu.mkn jgk ckt
plissssss...

sedihnya td cal mak.
tanya kabar cne da sihat sikit ke?
mak ckp da ok.
tp dr suara mak aku tau dia masih demam.
mak gtaw dia wat moi(bubur nasi).
pastu mak ayah mkn ckt.
tibe2 kucing terlanggar periuk.
jatuh
tumpah semua moi tu
huhuhuhu...
tanya mlm mak ayah nak mkn ape.
mak ckp mkn roti gardenier yg abg jack beli time blk 2 hari lepas
sedih plak.
lau ada kat umah leh tolong masakkan

abg jack ajak p umah dia.
mak ayah xmau.
ckp xde sapa nak bg kucing mkn.

mak gtaw dia segan.
xselesa la duk umah org even anak sniri
kak ta wife abg jack ni rjn..
suka wat keja
mak xselesa la.
kak ta asyik kat dapur ja wat keje.
lam hati aku pikir maybe mak xselesa n xmau susahkan dorang kot.
huhuhu...

mak ayah..cepat sembuh ek
jgn sakit2 lagi.
plissssss...

ya allah,sembuhkan lah mak ayah aku
aku risau sgt ya allah.
perkenankan doaku.
amin ya rab.

Thursday, September 23, 2010

syawal tahun ni...('',)


daging yg aku potong..ponat looo...2kg


ketupat yg aku buat 5 biji..hehe


biskut cornflakes wat ngan kak ta


aku n kak ta..baru sempat melawa pas sibuk layan tamu


ayah n mak tercinta d petang raya:-)


walau x semua berkumpul d pagi raya tahun ni
namun
aku tetap bahagia dapat mencium tgn ayah dan bonda d pagi syawal yg indah itu
abg duan beraya d terengganu
kak ida beraya d ipoh
hanya abg jack,kak ta n aku beraya d umah
kami tetap hepi(",)
pasang lampu lip lap
wat kuih sama2
wat ketupat
potong daging tuk wat rendang
duit raye pon mencecah 400 lbh..hehe
syawal kali ni jugak merupakan syawal yg pertama aku menunaikan solat sunat hari raya
seumur hdp aku xpenah pg
indahnya rasa melihat semua umat islam berkumpul dgn pelbagai warna pakaian
bersalaman memohon maaf sesama sendiri
indahnya saat itu
kami xlepaskan peluang juga tuk ziarah kubur tok n tokwan
cepat rasanya ramadan berlalu tinggalkan kita..
ntah sempat atau tdk utk bersua d taun hadapan semuanya dalam pengetahuan yg Esa
selamat hari raya aidilfitri:-)

Monday, August 30, 2010

TEMAN...


'teman sampai syurga hendaknya'

maaf teman andai aku sakiti mu
tanpa d sedari mungkin mulut khilaf berbicara
perilaku juga kdg tidak d jaga

bila kita makin rapat,mungkin aku terlalu sensitif
gurauanmu aku anggap kutukan
sendamu aku salah tafsirkan
hanya maaf yg mampu aku pohonkan

sesungguhnya aku lemah tanpa teman d sisi
aku mungkin bukan teman yg baek sebaek teman2mu d s.m.a dulu
namun aku akui
kehadiranmu teman bawa warna dalam kehidupanku

maaf juga andai aku terlebihkan dia yg berlainan jantina dari kita
maaf juga andai ceritaku hanya tentang dia
maaf andai pernah sekali sekala aku ja yg bercerita
maaf jika ceritamu aku ambil endah x endah
aku xpandai dalam berteman

p/s:dedikasi ini untuk c dahi,c bengkok dan c gg

moral of the story:RASA BERSALAH MENYELUBUNGI DIRI SAAT DIA MENGHULURKAN MAAF;-(

Friday, August 27, 2010

kalau da namanya lelaki

dulu aku bahagia
kini aku berduka

dulu aku gembira
kini aku sengsara

dulu aku ada dia
kini aku kehilangan dia

dulu aku ada segala rasa
kini yang tgl hanya rasa cuka

dulu aku org plg hepi dlm dunia
kini aku org plg down dlm dunia

dulu aku rasa dialah segalanya
namun kini dialah puncanya

punca aku
berduka
punca aku
sengsara
punca aku
kehilangan dia
punca
hidupku rasa cuka
dan mungkin jua dia penyebab aku
hilang punca

moral of the story: BIAR APA PUN YG MELANDA. JGN CEPAT KECEWA.
JGN CEPAT PUTUS ASA. KERNA BIAR BERIBU DIA YG PERGI MENINGGALKAN. JGN DILUPA KITA MASIH ADA YG ESA.

Thursday, August 26, 2010

tradisi sudah d lupakan..


kad ikhlas untuk mak n abah angkat d sabak bernam(",)


kad raya yg plg ikhlas dari hati aku poskan dr gombak ke baling..mak ayah terchenta(",)


buat bakal mamak n bapak mertuaku jauh nun d sabah..amek ati le katakan tp ikhlas ye..sila paham perasaanku(",)


gambaran apabila ke3 3 kads raya berada bersama(",)



kalau dulu asal je nak raye mesti budak2 sekolah pakat mintak alamat kan..part mintak alamat tu ok lg,bleh d terima pakai leh otak lg tp yg plg xleh blah tu part bg syarat.
" kalau ang antaq kad raya kat aku,aku akn antaq kad raya kat ang balik."
adoi.... tp selalunya budak2 skolah rendah la mcm ni..hehehe..n aku akui aku termasuk lam kategori tu. yela, mane leh tahan tgk kak aku dpt kad raya berdozen2..aku ni keje beli kad raya antaq kat org ja berdozen2..tu yg wat syarat tu..so,leh la blagak ngan kak aku ckt..bile posmen hon je depan umah,at least kebarangkalian tuk tertera nama aku kat kad raya tu tinggi kan..hehehe..bestnya lau igt time kecik2 kan..

tp skrang kebanyakan,org wish raya kat fb..sampai makcik sg pusu pon leh ade account asb..eh salah account fb.
x kemalu lau x advance mcm dia? haaaaa
so,trend skung da mudah,jimat n cermat. menyahut seruan Islam yang melarang umatnya membazir..kan?kan?kan?
eleh,sebenarnya kedekut..kad raya 2.50 5 keping pon bekire..setaun sekali.je..bkn tiap2 ari beli..hakhakhak

tp aku rase aku masih berfikiran tradisional.
aku masih ingin mengepos kad raya seperti taun2 lepas
n org yg plg aku nk pos kad raya ialah kat mak ayah aku.
reason utama ialah sebagai nak bantu mak ayah aku isi masa lapang dorang yang teramat lah lapang sambil baca kad raya aku.hehe..
at least,bile posmen hon,xde la ayah aku dapat surat yg sama ja..bil telepon,bil astro..(ehem2,umah aku ade astro taw)hehehe
da memang jadi amalan aku tok antaq kad raya tuk mak ayah aku dr aku sekolah asrama lg..
fadilah kamsah cakap org romantik mmg mcm ni
dorg xkan lupe tradisi.

dah 2 mggu puase ni,tibelah mase tuk pos kad raya
satu uia aku pusing cari kedai juai kad raya
X ADE!!!!!
adusssssssssss
nape bdk uia da xmau antaq kad raya ka?
sedey tol
jalan punye jalan
sampai la ke satu2nya kedai yg ade kad raya..
tu pon yg da berabuk dah
xde pilihan
agaknya pakcik WAQEQ tu amek yg taun2 lepas xabes juai kot
xde pilihan,so,aku pon bli la jugak demi memenuhi hasrat hati tuk tulis kad raya ni.

beli 3 keping je
sekeping 4.80
kire la ye sniri berapa kos aku guna tuk kad raya kali ni
taun ni pos kat mak ayah,mak mertua n mak abah angkat
baek kan aku???
semua mak2 je aku antaq kad raya
yg belum bergelar mak,harap maaf tiada penghantaran untuk anda..hehehe

beli2 blk bilik trus tulis
esoknya tu pegi pejabat pos beli setem ngan c dahi
dia xde kelas jd die teman aku
xpenah2 nak teman aku tetibe lak jd baek nk menemani aku
risau gak takut c dahi ni kategori "ehem"
ade ati kat aku ke?? hahahaha
jgnnnnnnn..aku dah berpunyer..hehe
balik pade cite asal...
mak ai,mahal oooo kos penghantaran sekarang
abg pos tu ckp tiap 1 pos minimum setem 60sen
tp untuk kad raya 50sen
aku pikir2 blk ape gune setem 30sen yg dorang cipta tuh?
dgn cpt otk aku jwb soklan aku
yela,mane tau ade yg jenis suke letak 2 setem kat 1 surat
jd xla hancus harapan dorang tuk amalkan amalan mereka tu
jd conclusionnye, setem 30sen d gunekan tuk tampal kat 1 surat tp 2 setem

da bace bismillah sebelum pos
ne taw tkt2 xsampai
rugila duit ptptn yg aku spend tuk kos penghantaran taun ni..

moral of the story: JANGAN D LUPA PADA TRADISI KERNA ANDAI TIADA KITA UNTUK MENGINGATINYA..SIAPA LAGI NAK D HARAPKAN. WALAUPON IANYA TIDAKLAH MEMBERI IMPAK YG BESAR PADA NEGARA NAMUN,DARI BENDA2 YG KECIL LAH AKAN TERJADINYA PENGLUPA DARATAN YG BERLELUASA..

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam sedunia aku ucapkan

Monday, August 23, 2010

zima,meh tolong masak..nak wat bukak posa ni..lau sorang xsempat


telur dadar kesukaan husben nye yg xleh tgl..hehe


tom yam ayam + ayam grg tepung yg sedap


sayur campur udg yg adek baek buat


siakap 3 rasa in the world..sedap giler

antara juadah2


tukang masak + pembantu setia


sirap selasih + cocktail yg lum ltk ais


cucur udang


kerabu mangga@somtam


kak ida: zima,mai tolong aku masak weh..huhu..mbe2 arul nak mai bukak posa kat umah..lau aku sorang xmenang tgn weh..

adek yg baek: tgk la lau xde keje aku p..em, lau ari ahad pagi leh? coz nak p reunion ngan mbe2 ari sabtu

kak ida: okeh,asal ang mai ja..

adek yg baek: bereh:-)

demikian lah dialog antara adek yg baek dgn kakaknya yg dah cuak sebab untuk menjadi is3 yg solehah dia perlu menurut kata husbennya. hehehe

husbennya ingin menjemput kawan2 untuk berbuka d umah baru mereka.

c kakak dah cuak kerana memikirkan mampukah beliau memasak seorang diri untuk jumlah mulut yg banyak.

aku pon sebagai adek yg baek pergi la menolong.

byk sgt2 mknn. siakap 3 rasa,tomyam ayam, kerabu mangga,telur dadar,ayam goreng tepung,cucuq udang,puding laici,kek coklat,cocktail,sirap selaseh dll..

kenyang sgt2 aku kemaren..

mak cakap lau mkn kenyang sgt nti ada org mimpi kita mati..

takut kan dgr??

tp tu x menghalang aku dr makan..heheheh

sgt2 sedap.

kak ida da lulus sebagai is3 solehah akhirnya.

semua kawan2 abg azrul puji ckp sgt2 sedap.

heheheheehehe...

moral of the story:
BERUSAHALAH KAMU MENJADI ISTERI SOLEHAH KERNA PEREMPUAN ITU SGT2 MUDAH UNTUK MASUK SYURGA HANYA DGN MENTAATI SUAMI TP JGN D LUPA PEREMPUAN JUGALAH GOLONGAN YG PLG RAMAI D NERAKA..NAUZUBILLAH

Saturday, August 21, 2010

baru sekarang aku sedar..hehe


L yang da ade perasaan..hahahaha


saye hepi sgt tuk perubahan yg drastik ni..hehe



terus kekal ade perasaan ek..jgn jadi kayu lagi:-p


td g reunion ngan mbe2 lama skolah menengah aku dulu
da lama x jumpak
arini baru berkesempatan nk jumpak ramai2
ramai gak yg p td
lebih kurang 30 org gak la
semua da cantek2 n ensem2 dah
hehehe
td pas reunion
aku,farizah n mariani jln2 kat mid lg coz nk blk awai lg
yg laen p ict
nk tgk lampu2
aku x p coz esok nak tolong my sis masak kt umh dia
baek kan aku??
tu la kenyataannya
tp part yg aku nk citer ni part laen
c L yg mula tunjukkan perasaan dia kat aku
b4 this mcm kapel ngan kayu ja
kosong
xde ati
baru arini aku sedar die ade ati
hahahaha
ntah camne leh jd sensitip plak mlm ni ntah
L mesej aku time berbuke
tnye aku berbuke mkn ape
kan ngah reunion
xkan la aku ni sengal sampai tahap gaban kot
dah kuar ngan mbe mesti la perhatian kat mbe ja
xkan tgn nk petik2 keypad fon kan
nti mbe ckp ber do'oh plak
kul 11 baru aku reply msj L
tetibe je angin x tentu pasal.

aku gtaw ckp:

"abg, sy sesat"

L reply:
"lau sesat p bgtaw kt balai polis.jgn bgtaw abg.mesej dr petang mlm baru reply"

aku rase cam nak guling2 kat lantai midvalley tu td
adoi..
bakal ketua keluarga aku dah mula ade perasaan
hahaahahahahah
sebelum xkisah plak aku xreply mesej
aku kuaq ngan mbe2 lg dia suka
ntah nape arini jd sensitif plak aku pon xtaw
period kot
hehe
sebelum ni dia la org yg sonok lau aku x mesej dia
ntah tetibe jd camni lak
hahaha
adoi..
ape2 pon..aku rase senang bile L mcm tu
rasa diri sgt d hargai
hehe
baru td aku sedar yg dia syg aku
ntahlah tp perasaan tu aku yg rasa
aku n allah je taw mcm mana aku rasa
hehehe
abg jeles ek??? kuang3..

moral of the story:

"KEKADANG TANPA KITA SEDARI,
ADA YANG MENGHARGAI KITA.WALAUPON SUKAR UNTUK DIA LUAHKAN DR KATA2 NAMUN DARI CARANYA KITE DPT RASA SATU PERASAAN YG SGT INDAH."(",)

tuhan saja la bha yg tau perasaanku..hahaahahaha...
rase cam diri terbang kat awan walaupon aku rase benda tu mustahil dgn berat bdn aku yg mcm ni...hahahahahahah

Friday, August 20, 2010

my new glasses(",)

c halal, c cantik, c gigi, c bengkok, c dahi..

c bulat, c gigi, c cantik, c dahi

ni la wajah baru aku dgn spek baru..




ari selasa bersamaan 17/08/10 aku,gigi,bengkok,dahi,bulat n halal bergegas ke wangsa walk.
tujuan utama untuk membuat spek baru aku.
n disamping ingin meluangkan masa yg xpenah cukup untuk berbuke puase bersama2.
setelah mengorder ape yg patut d bangikopitiam kami pegi ke optical point.
terkezut aku dgr amoi tu ckp dgn hanye rm88 aku leh dptkan new spectacle.
hepinya.
yela lau kat kedah mau buang 2 3 ratus untuk dptkan sepasang spek.
mahal kan?
trus la c gigi c bulat n c bengkok mencari spek yg padan dgn mata sepet aku ni.
ade 2 pilihan.
da lebih kurang 33x menerai pakai buang spek berkenaan.
at last.
aku decide
c gg ckp cantek.
c bulat pon mengiyakan
c bengkok mcm biasa,ye la jima..cantek
xpenahnye bengkok ckp x.hehehe
aku lbh dgr pndapat gigi sebab citarasa dia lebih kurang L.
Lau gigi suka mesti L suka.
hahahaha.
so,aku pon gtaw la amoi tu.." ok, i stuju wat yang ni"
thanx kawan2 temankan aku pilihkan spek baru..terima kaseh ini d dedikasikan kepada c gigi, c bengkok, c bulat, c dahi n xlupa c halal..
:-)
luv u all..
n resultnye aku dpt sepasang mata baru yg cantek..hehehehe...alhamdulillah(",)

bila dia mungkir janji..:-(

L yang mungkir janji..ni pic yang previous meeting..


downnye aku rase.
geram pon ade.
mcm nak telan org jak ni.
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
tipu.tipu.tipu.
semalam L call.
itu rutin biasa sebab da wat agreement yg berbunyik

"apabila menjelang hari isnin,rabu dan jumaat..L wajib meng'call' aku..xkira apa pon situasi yg boleh menghalang melanda"

so,semalm tibalah ari rabu.
as usual,pas balik terawih,L call.
borak punye borak tetibe kuar statement yg kurang menyedapkan gegendang telinga sesiapa sahaja yg bergelar wanita tulen.

"cuk,abg mintak maaf ni.esok kena gerak pegi penang.ari ahad belum tentu dpt jumpa coz maybe lum blk dr penang lg.mintak maaf sgt2."

sakitnya ati kecilku ini..huhuhu
mcm nak lari pegi puchong n lempang pipi L laju2 n terus balik semula ke gombak tanpa berkata apa2.
huhu..
da plan before puasa lg.
nak date 22hb sambil pg beli baju raya n bukak pose sama2.
hancur luluh harapanku.
aku diam sejenak.
L tanya kenapa cuk diam?
dalam ati aku jawab,abes xkan nak suh aku gelak kuat2 kot bila dia da gtaw hasrat dia untuk mungkir janji tu.
sakitnya ati.
baru je berangan2 theme colour for this year.
last2 hampeh je.
L bersuara,sudahlah lau cuk xnak cakap lg.abg letak fon ni.
aik,sepatutnya aku yg letak fon ni.bukan dia
sape yg merajuk ntah.
tension tol.
aku pon bersuara la.yela, awang ni sorang kdg2 ikut angin dia jugak.
kang dia men ltk je fon trus,aku yg makin skt ati..
huh!!!!
aku ckp:"k la, pegi la keja terus..makan duit tu! nyampah!
k,mat mlm nk tido!"
aku letak fon
geramnyaaaaaaaaaaaaaa...
aku pon terlelap tanpa d sedari.
memang aku mcm ni.
ade je masalah ngan hati,automatically mata akan kuyu n rase mengantuk akan dtg mengunjung..(",)
bagus jgk..x la aku melayan perasaan sengsorang kan lau aku still berjaga kan.

moral of the story: "KITA MERANCANG
ALLAH PUN MERANCANG
NAMUN
RANCANGAN ALLAH ITU LEBIH BAEK"

aku akan cuba jadi bakal peneman hidup L yang gt memahami.
insyaallah.
mudah2an jodoh kami panjang.
amin(",)
xpela,kena sabar..next week baru pg beli baju raya..huhu
motif aku nak pg bli awal sebab xmau dpt baju yg dah org xmau..yela,org da plih2 baju awal2.last2 tgl yg org xmau je la kat aku.
hurm..
xpela,mungkin ini takdirnya.percayalah dgn janji Allah.sesungguhnya itu yg terbaek buatmu(",)
daadaaaaaaaaa..



Thursday, August 12, 2010

criminal yg memeningkan kepala...

test criminal td
adoi
tu je word yg leh aku kuarkan dr mulut tuk describe kan betapa aku xtaw ape yg aku jawab
huhuhuhu..
ya allah
dah study macam org gila ja
tp
when it comes to problem solving question
blur
tibe2 rase cam dr baha xpenah ngajar amende pon
adoi
sedangkan bleh katakan everyday aku akn bukak buku koh clarkson tu tuk menelaah criminal
i gave my full attention to criminal but then i still cannot answer it well
huh
is it correct for me to take laws??? confius..
da 2nd year dah
i have 3 years more to finish my llb n llbs insyaallah
huhuhu
but still in dilema
adus
mak
ayah
tolonggggggggggg
sgt2 paham bile dalam kelas dr baha ngajar tp bile part nk apply time jwb soklan,musnah segalanya
why?
why?
why?
mungkinkah usAHa maseh kurang??? ntah la
ada la tu kan hikmahnya
wait n see the result soon...hurmmmmm...down gilerrrrr

Thursday, July 15, 2010

kehidupan setelah cuti..

aku kembali mengejar 1000 mimpi..impian yang ntah kan dapat aku miliki suati hari nti atau ianya kekal sekadar mimpi..itu semua aku serahkan kepada rancangan Allah yang 1..kita manusia merancang namun rancangan Allah itu lebih baek berlipat ganda berbanding rancangan hambaNya

aku kini sedar,ape pon yang kita buat, asaskannya kena bersandarkan syariat..letakkan Allah di tempat yg tertinggi,nescaya hidupmu di permudahkan..aku percaya dengan tuhanku,aku yakin Dia sentiasa membantu:-)

kelas da mula..sem ni insyaallah 8 sunject akn aku lalui dgn hati yang ikhlas keranaNya..subject syariah sem ni aku rasa lebih mudah berbanding sem2 lepas..alhamdulillah,sekali lagi Dia mempermudahkan jalan hidupku..syukran jazilan ya rabbi ala kulli hal..

subject civil pon ok stakat ni..family law sgt2 best..criminal juga become more interesting with dr baharuddin..cume aku nerves when it comes to legal method..but alhamdulillah, for the 2nd class,i really enjoyed it..hehehehe..syukur sekali lagi..terasa sgt byk nikmat yg d beriNya..dapat kah aku sebagai hamba membalas dgn mengikuti segala perintahNya dan tinggalkan laranganNya..insyaallah..aku akan jd hambaMu yg taat kan perintahMu..

setelah seminggu d sini, terasa rindu dgn mak ayah n abg jack,kak ita..balik kali ni, aku byk abeskan masa dgn dorang..anugerah yg x terhingga dari Allah kepadaku..aku cuba jd yg terbaek untuk mereka..

aku hepi sgt bila tgk ayah n mak senyum time tau result aku..hehehehhe..3.5..rasa sgt bahagia bila dapat buat mak ayah gembira:-) terasa lega yg xterhingga..terima kaseh ya Allah..

ok lah,setakat ni dulu coretan kali ni..nak pg mkn dgn my fwenzzz..thah,syu,ain..syam kt booth lg..mlm ni maybe baru blk..dadaaa

Friday, May 21, 2010

da setel..gumbira!!!!

21/05/2010
saat yg di tunggu2..mock trial(",)
hepi..evrything run smoothly even xmacam yg d rancang tp alhamdulillah the best planner is in Allah
abg maintenance lambat
terpaksa tukat ke mini moot court kat level 2
huhuhu...baru terasa debaran duduk kat bench tu
ketaq giler jd hakim sampai lupe nak tegur ade fon bunyi lam court..hehehe
xpe,take it as a lesson(",)
lega semua da setel
pasni da leh rest ckt tuk bmp
fokus ungs plak
neway,thank to all members group 1 mock trial..well done!!!

Wednesday, May 19, 2010

kehidupanku

18/05/2010
start practice 4 perbincangan olok-olok
aku jadi hakim
kali ni just berkumpul n baca skrip part masing2..
balik study ungs tuk final touch
zzzzzz....

19/05/2010
midterm ungs..fill in the blank je..tp masyaallah soalan..blank btol ni
dapat 13.5/20
adoi kena wat 2nd test
sdey btol
masa aku di ambil lg
kena wat 2nd test isnin ni tuk dapatkan 1.5 markah je lg coz ustaz nak 15..sdeh tol
tp mesti ada hikmah kan..xpe2
blk dr practice mock,trus prepare majong paper tok present kes esok

20/5/2010
masa tuk pesenttttttt...
McCurry v. McDonalds
dan
wilson v. pringle


huaaaaaa...hepiiiii
semua jelas dgn penjelasan aku..
cikgu shuhaimi pon tekun dgr aku present..
biasa la kan gune bahasa melayu..lancar r bercakap
lau english dah ketar lutut da..grammar berterabur je(",)
prepare tok esok mock trial 8.30 malam kat mini moot court..good luck wahai Nurazima(",)

kala hati berbicara

SIBUK!!!!!!!!!! itu la 1 perkataan yg bleh aku tulis tuk menggambarkan kehidupan shortsem kali ni..xmacam yg lepas..aku ade masa tuk relax2.tp kali ni btol2 mencabar..even amek 2 subjek tp dugaannya Dia ja yg tahu. tp alhamdulillah tiap dugaan yg Dia beri diiringi dgn kemudahan jua dariNya..syukur:-)masa 24 jam sehari bagaikan xcukup bg ku..adakah aku ini telah termasuk dalam golongan tamak??? nauzubillah..hurm,walau sesibuk mana pon aku,aku xkan pernah lupakan ibu dan ayah yg telah menjadi penyebab aku ke dunia dgn izin Dia.(",)terkedu aku seketika apabila mak menyuarakan suara hatinya."mak ayah ni dalam sehari akan sentiasa igt anak2 sampailah terpejam mata dikala tidur,tp berapa kali wajah mak ayah ada di minda anak2 dalam sehari? atau anak2 hanya terfikirkan suami dan isteri masing2,anak2,kerja,meeting,bil2 yang nak kena bayar,duit kereta,rumah.." hurm, sedikit sebanyak telah menyedarkan aku untuk memberi lebih perhatian kepadanya. mak, jgn sedih, biasa la anak2 bila da besar,masing2 sibuk dgn tanggungjawab masing2. hurm sekali lagi perkataan sibuk aku gunakan. abg jack sibuk dgn kerja namun xpernah lupa untuk menelefon mak ayah d kampung. cuma mak terasa bilamana kadang2 abg terlebihkan wife sedikit dari mak. biasa la tu..mungkin terbahagi antara dua..aku yg setia meminjamkan telinga untuk mendengar segala luahan mak..xpe, aku senang dengar mak selesa luahkan apa saja dgnku. abg duan plak xabes2 dgn kerja,rumahtangga. nak telefon mak jarang sekali. kalau ada pun just nak bgtaw dah bank in kan duit dalam akaun ayah. mak cakap bukan wang ringgit yg mak nak..tp mak nak perhatian dr anak2 mak mcm mana mak sanggup luangkan masa tuk kami 4 beradek time kecik2 dulu. hurm, sekali lg aku sebak.kak ida dah dapat tukar ke kl. Dalam gembira mak,ada sedihnya jugak..yela anak2 masing2 jauh darinya. kak ida yg keje kat kedah mintak tukar ke kl untuk bersama suaminya. x d nafikan syurga isteri d bawah tapak kaki suami. aku terfikir sejenak. suatu hari nanti aku pasti melalui jalan yg sama macam kak n abg2 aku..n aku jugak terfikir..pada siapa lg mak akan mengadu? telinga sapa lg yg mak akan pinjam tuk luahkan rasa???? mak, xkira apa pon status saya,bujang atau dah bergelar isteri, insyaallah dgn didikan yg mak ayah berikan, anakmu ini xkan pernah lupa untuk melebihkan perhatian pd kalian...mungkin janji ini sukar untuk di penuhi tp dgn izin Dia, masa 24 jam itu akan anakmu ini bahagikan untuk kalian, kerja, rumahtangga..(",)harap Allah x palingkan niat di hati ini..amin ya rabb..

Tuesday, February 16, 2010

:-(

bukan ke suami dan isteri itu d ciptakan untuk saling menyintai antara satu sama laen? tp andai suatu masa, setibanya d persimpangan..2 merpati td tidak lg sehaluan..apekah jalan penyelesaian yg harus d ambil..??? adakah hanyea biarkan keadaan yg menentukan atau ke 2 nya patut berjuang habis habisan tuk menyelamatkan keadaan yg makin hari makin suram,gelap tanpa cahaya....wahai sang suami,igt lah bahawa allah telah berikan kamu tanggungjawab yg besar d saat tgn kamu berjabat kemas dgn tgn kadi..jadi tunaikan lah tgjwb itu semampu mu..wahai si ister..tidak kah kau igt saat engkau menggangguk malu tanda bersetuju untuk sehidup dan semati dgn suamimu..saat kamu berjanji utk menjaga nya sebaik mgkn...peganglah pd janji itu..tp andai ke 2nya tdk lg sehaluan..mgkn itu takdir ilahi.........