Sunday, August 26, 2012

I - CITY


tibe2 abg duan hantar gamba ni. hehe. comel je damia n sara..rinduuuunyeee la kat dua org ni. da lama x jumpa. abg duan cakap, damia siap peluk kuat2, dok diam ja sebab sejuk tapi yang herannya sara siap berpeluh lagi..hehe..comel. dok lam ais pon leh berpeluh kakak ni. aktif sangat la tu sampai lam ais pon leh berpeluh2. 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
p/s : ehem2, i pon da pegi la i city tu.....dengan sape? hehehe..later i'll story:-)

Friday, August 24, 2012

Bambam da balik...

piya da balik. kejap je rase. budak kuat nangis ni. dpt perangai baru plak. nak dukung je.lau duduk automatik akan buka mulut nangis sekuat hati...:-) gerammmmmm...ni tgk dulu gambo budak bambam ni..


tangan mcm popeye lepas dpt spinach...




da pandai gelak ckt2..hehe..take time gak la..org da lama benti acah dy baru respon..hehe
nti jumpe lgi ye piyaaaaa...

Pavlova - first try:-)

aritu saja2 dok google2 makanan kt tenet. pastu ternampak la satu makanan ni. mcm cantek ja. tapi xpenah makan n xpenah dengar pon nama makanan ni. so, berazam la untuk buat. kak ida plak balik. lagi la semangat nk buat.

so semalam p billion cari bahan. senang ja nak makan buat..:-)

bahan2nye ade lah..

telur putih - 4 biji
vanila esen - setengah susu teh
tepung jagung - 1 sudu besar
cuka makan - setengah sudu teh
gula caster - secawan
buah-buahan ( kiwi,strawbery,anggur)
whipping cream..yang ni semalam cari kt billion, xda..so google tgk pengganti whipping cream, jumpe la..tadaaaaa YOGURT. thanx mr.google:)

so,buat la aku sorang2 kul 12 mlm..

dan hasilnyaaaaaaaaaaaaaa........
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




sedap la jugak..walaupon aku derhaka pada resepi sebab xda whipping cream tu. nti la lau jumpe whipping cream, aku try buat lagi. xtaw la raya kali ni rajin nau aku buat2 kek ni..hehe..( ade aura raja sehari ke) hehehehe...tettttt!!!!

nak full resepi, google la ye..aku malas nk menulis:-)


Monday, August 20, 2012

lagi 2 hari piya nak balik...:-)


 rinduuuuu budak bulat ni......piya sayang cepat ler balik kedah.. acik rindu la...muahhhhh!!!! cayang piya bambam:-)



 tgk tangan dierrr...berketoi..rinduuuuu:-)

Aidilfitri 2012



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
selamat hari raya aidilfitri. moga lebaran kali ini memberi lebih makna kepada kita semua.ameen. taun ni aku pakai hijau lagi..macam taun lepas jugak. insyaAllah taun depan baru tukar warna. hehe..ni je yang sempat snap.busy layan tetamu.ape2 pon, selamat hari raya maaf zahir dan batin. :-)

Friday, August 10, 2012

Rasa itu SAKIT







Sakit, perih, menusuk hatiku

saat kamu ucap kata ituku 

hanya bisa meneteskan air mata

jatuh rasanya langit ini

apa salahku?

sampai kau tega tinggalkan ku

padahal aku telah berikan segalanya

belum cukupkah dirimu?

rasakan cinta tulusku

selama ini hidupku hanya untuk kamu

benarkah salahku?

ku terlalu mencintaimu

hingga kau buat aku terlarut kedalam

mungkin ku tak bisa hidup tanpa kamu disisiku

ku yakinbisa melewati

tapi berat

sayang