Wednesday, February 15, 2012

rindu

susahnya nak lupa. tiap kali nak lupa tiap kali tu dia dtg dalam fikiran ni. mungkin masa boleh ubati semuanya. insyaallah. ape yg bleh cakap wat masa ni, i miss him so much. :(

Monday, February 13, 2012

belajar berdikari

sem ni betul2 mencabar bg aku..aku fail company law 1. time dpt tau result, Allah je tau ape aku rasa..sedih sgt2. sedih sebab dah hancurkan hati mak n ayah.memang mak n ayah xtunjuk tapi aku tau depa sedih dpt tau aku fail 1 subjek. tapi yang lagi wat aku sedih bila mak n ayah masuk bilik aku cakap jgn sedih2,apa yg jadi tu dah lepas.buat elok2 yg ke depan nanti. usaha betul2. sedih sebab depa still support aku. abg jack byk sgt tolong. dia pon byk support aku. kawan2 pon support. thah,syam,syu selalu bg kata2 semangat. time susah mcm ni baru kita tau sapa kawan n sapa lawan. sapa yg bleh diharapkan. Allah dah tunjukkan aku. seriously rasa kekok sgt2 p kelas sorang2. selalunya bertiga. sekarang semua sorang2. pagi tadi pon p kelas sorang2 ja. dua kelas ja xsama tapi jadual dah xsama dgn dorang. memang rasa susah sgt2 nk tempuh. rasa berat sgt ujian kali ni. tapi aku yakin Allah ada rancangan yg lebih baik untuk aku. Alhamdulillah ala kulli hal. bukan rezki aku lagi sem lepas. aku harap sgt sem ni lebih elok dari sem lepas. byk ujian dtg sem ni. lan pon da xda lagi dgn aku. org yg aku syg sgt2 da xnak aku. xpela,yakin dengan janji Allah. semua yg berlaku pasti ada hikmah. percayalah..terima kasih buat semua yg sentiasa menyokong.

semuanya hak Allah

dah 4 tahun lebih dgn dia..sekarang bile dia da xda,rase macam kosong. betul la org cakap, usia sesuatu hubungan bukan jaminan ianya akan kekal. bila da lama sgt,semua benda da tau,rasa cinta tu dah xmacam mula2 dulu.tiap hari tanya soalan yang sama.rasa syg dah kurang.dah xmacam 4 tahun dulu.itu apa yg dia cakap.

aku pon dapat rase perubahan tu sebenarnya. layanan dulu n sekarang da betul2 laen. dah jarang call..mesej memang tiap2 hari tp dah xsemesra dulu.

semua dalam dunia ni bukan hak mutlak kita. semua hak Allah. Dia cuma pinjamkan pada kita. bersyukur la dengan setiap ketentuannya..pasti ada hikmah di sebalik setiap kejadian. Allah knows better. belajar mencari kekuatan di setiap yg berlaku..aku redha kalau itu takdirnya. tetap tersenyum walaupon dalam hati Allah je yang tau.