Sunday, June 14, 2009

hepiiiiii time:-)

kemarin aku kuar ngan lan.1st jnji nak kuar ngan thah skali coz thah nak jumpe dalila tp xtau cne nak pg midvalley.
tp last2 thah ckp dy jpe ngan dalila kul 12.jd,dy suh aku p dulu coz aku nak kuar kul 9. aku pun kuar la p kl cntrl sorang2.
lan tgu d kl cntrl. kul 10.15 kami jupe..cian dy kna kuar awal..8.30 da kuar dr umah..ye la, umah dy jauh..klang.so, kena la kuar awl:-)
smpy kl cntral kami trus beli tkt pegi mid.
smpy mid perut da lpr gile tp xbleh mkn lg
coz
nak pg beli tkt wyg dulu..
pnjg beratur..huhuhu..
kami tgk citer jgn pndg blkg congkak..
huhuhu..serammmm!!!
amik kapel seat..
yela, org byr kan jd kena paw btl2..
hahaha..kena 26rgt..tq abg:-)
pas da bli tkt,gdh jap..
bab lan nak mkn mcd tp aku nak mkn nasi..last2 aku menang..
ladies 1st kan..
mkn ns ayam d kfc..abg blnja gak..yela,aku kan student g..
tq abg tuk kali ke2..
d kfc antar msj kat thah tnya da katne..tkt kwn aku 2 sesat..
tp aku taw,thah xkan sesat punyer..
dont worry..
dy reply ckp kat atas lrt lg..
kami smbung mkn..
lan ni mmg jns malu gila kot..
ada 1 group pompuan dtg mkn d meja dpn kami..
sbb aku tau dy malu
jd,
aku pun amik kesempatan nak wat dy jd lg malu..hahaha..
saje je aku letak ns dlm sudu pastu nak suap dy..
nampak muke dy malu..
lama baru dy buka mlt 2..lps bdk2 pompuan td pegi order..
abg2,nape la malu sampai mcm 2..dlm hati aku terfikir,mesti thah pun mcm 2 lau jpe eliy..hahhaa
ye r, dy kan sama ngan lan:-)
pas mkn kami nek ats coz ada lg 3 jam nak tgu msk wyg..
dy bwk pegi tmpt game..
nyampah tol aku..
asyik nak main game yg dy suke je..
game lwn2..
1st game aku tgu lg..
tp bile dy mskkan token ke2 tuk men game 2 skali lg,aku terus kuar tgl dy men sorg2..
geram aku..
kuar dr game 2 msj ngan thah..
dy da sampai tp dalila xdtg g..
dy tnya surau..aku gtaw..
aku turun jln sorang2 kt bwh sbb lan xkuar jgk dr game 2..
sakit hati aku..
pusing2 pastu dy cl guna public tnya aku katne..
ye la, fon dy dlm handbag aku..
pdn muka 2 2 xdpt contact..
dy dtg cari aku d wyg coz aku lepak c2..xtau nak p mana..
pas2 da kul 1.45 kami pi smyg zhr..
pas smyg mkn aiskrim..
punyer r mhl..
bekas kecik gila 6.80 1..
tp sedap..hehehe
sjuk ckt hati yg nak mrh lan 2..
jln2 jap,tgkp gmbr sume tp syg gmbr dok lam fon lan..
xdpt nak msk kat blog..
fon aku btri xbyk..
da kul 2.30 nek kat tmpt wyg..
lan beratur pg bli popcorn ngan air..aku mls nak brtur..tq gak abg:-)
msk lam wyg,glak jer dr awl sampai kuar..
ye r citer tu lawak..
igtkan seram la
tp han2 dy 2 xtkt lgsg..
ceh,belagak cam brani:-)
kuar wyg thah hntr msj da nak blk..
hntr kat fon lan..aku yg suh coz btri fon aku da abes..
aku gtaw lan aku suh thah hntr msj kt no dy pas2 dy ckp
"nnti lau thah minat abg cne? kg kami msj trus kg"...hehehehe..
ngada2..
abg2..
thah 2 da berpunyer..
da kuar wyg,prut lpr gila
aku ckp nak mkn nasi..
footcourt yg biasa kami mkn 2 da ttp..
dy ckp dy tau ada 1 lg d bwh..
dy penah pegi time 2005..
aku pun ikut la dy..
jln punye jln da smpy kt tmpt parking keta yg bwh skali 2..
aku da tension bab blm nmpk kdy 2..
xpe,sbr lg..
last2 bleh dy snyum..dy ckp xda la..mgkn da tkr bab dy dtg da lama dulu..
geramnya aku..
geram bila tgk dy bleh snyum bile da pnt2 aku jln ikut dy..
trs jer aku buang btl mineral yg aku pgg td..
aku mmg xdpt kwl lau mrh..
cian plak bila tgk dy kutip blk btl 2..
abg,sory..
xda niat nak wat cam2 tp sy lpr..
huhuhu..
tq skali lg bab byk besabar ngan sy..
xtau la lau laki lain maybe da mrh aku..
huhuhu..
aku tgl jer dy..
trus cr jln nak blk..
tp xigt jln..huhuhu
last2 tgu dy kat pin2 nak kuar 2 coz xdpt nak contact..fon dy dgn aku..
pdn muka aku..
tgl dy lagi..
last aku jupe gak dy kat pin2 2..cian dy..dy ckp dy da pnt pusing2 cr aku tp xjpe..sory abg..sory sgt..
last lan bli tkt ktm pg kl cntrl..
mkn kat sana..
punyer la mhl..air laici 5rgt..
mkn ns..
bek mkn mcd..mhl gile ns kt kl cntrl..huhuhuhu
tq abg tuk ke sekelian kalinya bab belanja..
hehehe..
da lwt dy suh aku blk bab tkt nti mlm ssh plak..
dy xantar smpy lrt..
aku blk sniri..
xpe la,aku kan da bsr:-)
neway,aku hepi kuar kemarin wlupun byk gdh jer..
aku jgk punca b'gdh 2..huhuhu
sory sgt2 abg..jnj xwat lg..
btl ker???:-)
kesimpulan yg dpt aku buat d sini,midvalley 2 besar jgk coz aku xjupe thah even kami pg tmpt yg sama..hahahaha..dulu aku pikir mid 2 kecik..hehehehe

Monday, June 8, 2009

ERTI CINTA DAN PERKAHWINAN..

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya.. .
PELAJAR: guru, apakah erti cinta..? bagaimanakah saya boleh mendapatkannya. ..?
GURU: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana ,berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.
pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong
GURU: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?
PELAJAR: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.
GURU: ye, itu lah cinta...
dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan. ..?
GURU: ada hutan yang subur didepan sana . berjalanlah kamu.tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.
pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.
GURU: mengapa kamu memotong pohon seperti ini....?
PELAJAR: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya.. .
GURU: itulah perkahwinan. ...... tamat....
Kesimpulannya, usahlah terlalu memilih cinta, ditakuti anda akan terlepasnya, dan janganlah terlalu memilih jodoh, terimalah pasangan anda dengan seadanya. Tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini. Setiap insan pasti ada kelebihan dan kekurangannya .

Wednesday, June 3, 2009

MIMPI KAWEN..ERK!!!

Pagi tadi time otw nak pegi kls ain gtaw dy mimpi aku kawen..ahak!! terkedu aku
seketika..dy ckp aku letak hantaran mhl sgt smpy dy n thah terkezut..huhuhu..aku tanya dy
sape laki bertuah lam mimpi dy 2..hehehe..saja nak tau,mana tau dy nmpk muke..alahai, ain
xnampak muka laki 2..rugi2..hahaha..tapi 2 semua hanya mimpi semata2..xda kena mengena
dgn yg hdp atau pun mati..hahaha..realitinya aku xkan dpt kawen time belajar..pecah la tradisi
family aku lau aku buat mcm 2..akak aku yg da keja pun susah nak kawen..kena tgu keja lama
baru pinangan abg azrul mak ayah trima..hahaha..jgn mimpi la aku yg baru jejak kaki kat UIAM
GOMBAK ni nak naik pelamin time study..:-) xkan boleh melainkan JODOH 2 jatuh dari lgt
daripada DIA..ALLAH know everything..everything in His hand..what can i do now, just pray 4
'my jodoh' 2 come earlier..hahaha..erk,bunyi cam gatal jer..hahaha..Ya Allah, aku serahkan
segalanya kepadaMu..aku tau itulah sebaik2nya..