Monday, October 8, 2012

i-city = awesome!!! :)

a special thank i dedicate to my beloved bro, abg jack coz finally i arrived hereeeee...i-city!!! yeayyyy..hehe..i'm so excited when he told me a week b4 he come to kl that he wants to bring me here. and now, my dream comes true! thank you so much! :) love u with all my heart..haha..here i drop some of the pictures taken there..



me at switzerland aka shah alam:-p


kak ta, my sis in law:-)


seriously i didn't notice the 'angry bird' also in the picture


this is awesome. i play dis with sara..budak yg over excited:)



me with ayahhhh:-) ayah just wait outside, xmau masuk..


dis is my comel bro, abg jack! sape lagi comel? angry bird or abg jack? hehe


kak ta again:)


loving couple of the year



in the igloo


peace! budak yg xtaw sejuk


semua org asyik tanya kat aku sal angry bird ni, dia xtaw sejuk ke kak?


see, aku yg terpaksa follow coz semua benda dy nak try n nak try bkn skali, 3x..mati kesejukan ak layan dak ni:)


bestttttt sgtttt


awesome!


sgt2 best!..xrugi even mahal



peace! this is me..with baju pinjam..tq syam:) next time pinjam lagi..hehe

that's all about i-city..i'm so hepy n enjoy here..especially when spending time with the family..thanx Allah for giving me dis wonderful chances in my life:-) alhamdulillah

i have to!

i have to face all these challenges
i have to force myself try to forget all those things
i have to!
i must! 
that is what i'm trying to do right now
seriously, i'm so ashamed to meet u again but i have to!
there's no way to avoid u..
coz u're a part of me since b4
i hope. everything will end smoothly.
Allah, ples help me to face all these pain

Wednesday, October 3, 2012

berat ujianMu Ya Allah

termenung aku sendirian,
mengenang setiap sesuatu kejadian,
dalam kelemahan aku terima setiap dugaan,
Ya Allah, datangkanlah kekuatan bersama dugaan dan ujian.

tuhan, berikan aku kekuatan
kekuatan untuk berdepan dengan seorang insan
berikan aku kekuatan
kerana tanpa kekuatan,
aku insan ketakutan,
aku takut kehilangan

kata pepatah,
air dicincang tidak kan putus,
dengan harapan aku memohon,
peliharalah hubungan kami Ya Tuhan
hanya kepadaMu
segala harapan aku sandarkan

p/s: berat ujianMu Tuhan, namun, aku pasti, kerana sayang, ujian kau berikan

Tuesday, October 2, 2012

saya resah, saya sunyi, saya kusut, saya jahat...

video

Ya Allah, kala diri ini di belenggu resah, hanya kepadaMu tempat aku berserah. Aku bukanlah hambaMu yang solehah, banyak khilaf yang telah aku lakukan.

hidupku kini xsebahagia dulu. Aku mohon Ya Allah, moga aku di matikan dalam keadaan beriman kepadaMu.

walau apa pun yang aku luahkan, aku tahu, pasti ada yang tidak senang dengan tulisan ini. tapi percaya lah, aku bukan malaikat yang diperbuat dari cahaya, aku juga bukan Rasulullah yang maksum tiada dosa. aku hanya insan yang suatu ketika pernah melakukan dosa dan cela.

tika aku cuba melupakan semuanya, kenapa tega kau ingatkan semula. datang untuk menghukum sedangkan semuanya telah aku luahkan pada yang Esa dulu kala.

tahniah! kini kau telah ragut apa itu yang dipanggil saudara. tiada lagi mesra dan tawa. yang ada hanya masam muka. tahniah! kau berjaya..

p/s: saat ini hanya panggilan dari Ilahi yang aku pinta. mungkin itu yang boleh buat kamu semua bahagia. I wish I could go to the place where nobody know me.

buat saudaraku yang amat kusayangi,
hanya maaf yang ku pinta untuk,
kecewa yang kamu rasa,
menyesal adanya aku sebahagian darimu,
setiap apa yang berlaku antara kita,
mungkin telah ditetapkan,
aku redha jika tiada lagi layanan mesra dari kalian,
hanya satu pintaku,
apabila datang tika dan saat kamu telah puas menghukumku,
percayalah, itu semua kisah silamku,
maaf untuk kesekian kalinya.
aku syg kamu.




I am not an angel.

video

This video may bring peaceful in your heart..insyaAllah..each and every of us may commit sins, and the way to purify it is through taubatan nasuha. May He shows us with His bless.ameen

when you think there is no one to turn to, Remember! Allah is always there for u..

This is what I feel right now. I don't know to whom should i tell, or to whom should I share this pain. I believe, everything happened for a good reason. For sure, there is hikmah behind all these challenge. It is hard for me actually, but when I feel  this burden is too hard for me to handle, i will always hold what Allah says in Quran, "dia xkan bebankan seseorang dgn bebanan yang xdpt hambanya tanggung."

I know, everything that happened to me now is because of me. I will be responsible for everything. I don't know how to explain here. but I am already repent.

When I have to choose between family and you, I don't know what should I do. I told u everything, and u asked me to choose family. And now this is what i did.

Ya Allah, I know, u will always be there for me no matter how. And I rest my entire life for u. If he is created by Allah for me, insyaAllah, one day He will unite us.. i believe on that. Jodoh, ajal, rezeki semuanya dah tertulis di luh mahfuz.

May I am in the right path. ameen.