Sunday, January 19, 2014

Do not compare!

Semalam ada terbaca artikel di fesbuk. Cerita tentang DO NOT COMPARE! ye. jangan bandingkan. aku la tu suka bandingkan diri aku dengan orang lain. bila tgk orang lain kerja bagus, aku rasa mcm eh bestnyaaa la dia dpt keja bagus. Tgk orang lain kawen, bahagia, rasa mcm aku ni bila la nak kawennya. Tula masalah bila masa terlalu banyak asyik scroll baca cerita orang kat social network. 

Tgk org upload gambar kat fesbuk dgn caption ''Teman En Hubby pegi workshop. hikhik. bahagianya dp spend time sesama''. pui. stress aku. dlm artikel tu ckp jgn compare hidup kita dgn hidup orang. yang dorang tunjuk kt laman sesawang tu semua yang indah2 ja. yg real life lepas dah off lappy kita taw. kita xtgk time dy stress ada masalah. yg kita tgk yg dy tunjuk hanyalah yg indah2 belaka. so, dont compare. mungkin kalau kita tau apa masalah dy dlm kehidupan sebenar mungkin kita x akan wish pun untuk jadi dia. seriously!

Insaf sekejap aku bila baca artikel tu. rasa mcm a'ah la. Aku ni xreti bersyukur la. Sekarang aku nak bersyukur dgn apa yg aku ada. Sekarang tgh study for my second degree, inshaaAllah moga2 rezeki untuk dapat kerja Allah mudahkan supaya dapat la cepat2 kawen. eh! heee. bukan la nak kawen terus pun cuma rasa nak kerja n dpt pegang duet sendiri ja. xyah susahkan family lagi. dapat belanja family. dapat bawak mak ayah jenjalan. kan. syoknyaaaa. inshaaAllah. Semoga Allah mudahkan semua urusan aku dan kawan2 seperjuangan. amin. 

Wednesday, January 15, 2014

Isi masa lapang

Mari ngemas rumah :)

Dah xtaw nak buat apa sangat makanya marilah kita mengemas rumah. Hehe. Rajin kan iolsss? :-p

Ni pun lepas dah kena bebel ngan mak. :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, January 14, 2014

Main belon

Ni gambar titew main belonnnnn. Syok. Rasa mcm budak2 walaupun dah tua bangka. Hehe. main belon kat setia city mall. Titew suke tempat2 mcm ni. Rasa tenang. Banyakla hg punya tenang. Org nak tng, p masjid. Hg p main belon. ni lepas balik masjid yg pi men belon ni. Eheh! :) Selain men belon bleh juga bagi makan ikan. Murah dan seronok. Bahagia itu bukan terletak pada harga yg mahal tetapi pada kualiti masa dgn org tersayang. Ehem! :-p k la nak p mandi. Lewat dah. Mak bising. oh sebelom out, cantek x tudung kite. Ramai tegur ckp cantek shawl. Tp bukan shawl la, ni tdg bawal. Pky mcm shawl. Tetiba mcm sopan kan bila pky skirt ni. Sweet! :-p

Published with Blogger-droid v2.0.10

Update belog guna android.

Semangat aku update blog guna android sampai kejap2 terpublish xde gambar. Kejap2 terpublish xdan nak rotate. Haha. Nasib la. Layannnnnn. Biasa la. Nerves. Benda baru taw ;) peace sket!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Gambar @ melaka.

Entry tadi xde gambar eh. Soryyyy. Ni first time update gune android. So mcm jakun sket. ;)

Tengok je la gambar. Byk lg gambar sbnrnya. tp Xlarat nak pilih.

Ok la, bye! Melaka best! :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Family Gathering @ Melaka bandaraya bersejarah..

Yeayyyyyy final exam dah habish. Makanya marilah kita berjimba. Abg jack plan ajak g melaka. Dekat pun dekat ye dak. Abg jack call suh cari hotel kt tenet. Yg penting ada swimming pool sebab tu benda wajib utk anak2 buah i. Ok, cari punya cari bekenan kat Mahkota hotel.  Tgk swimming pool dy cantek.Tp tgk2 gambar n terbaca kt satu blog ni dy ckp toilet bau najis. Haishhhhh. No no no. Cancel! Next, hatten hotel. Cantek! 5stars. Tp call x berangkat pulokkkk. So, sbb semua da berkumpul, makanya pergi je la. Nti walk in ja kt hotel yg berkenan d hati. Taraaaaaa. Holiday Inn Hotel jugak menjadi pilihan. Five Stars yg penting. Bestttttt. Cantekkkkkkk. View nmpk selat melaka. Layanan tiptop. Asal ko duduk je kat lobby, ade org dtg bg muffin, green tea. Nak naik kereta pun ada yg tolong bukakan pintu kereta. Kampung gila. Itu pun nak cerita. Haha. Betul la. Heksaited taw. yg bukakan pintu kereta tu hensem pulak. Tetttttt. Okay, tgk je la gambar. Penat iolss,cerita. :)

Published with Blogger-droid v2.0.10