Sunday, October 4, 2009

:-( xtau nak tulis tajuk pe tuk entri kali ni...

aku harap ang cepat sembuh..jgn sakit lama sgt..aku rindu..skung p klas pun da kurg sorg..even skung da cukup meja tuk mkn kat aikol or thai but aku still hepi time tak cukup meja 2..biar xcukup asalkan kite sume still dpt mkn kat kdy yg sama..hurmmmm..sdey tp xtau cne nak tnjuk yg aku caring sgt sal ang..tuhan je yg tau..aku xpandai nak lyn ang mcm mana syu and ain lyn ang time ang sakit..aku segan nak pimpin tgn ang time ang xlarat nak jln..aku segan nak tunjuk yg aku risau sal ang..yg aku taw just belakon wat2 marah ang suh ang p klinik..aku nak ang p klinik tapi xpandai nak pujuk mcm ain n syu pujuk baek2 suh ang p klinik..aku just tau p bilik ang wat2 mkn smua makanan ang tp lam hati niat nak tgk ang macam mana..sihat ke blom..saje pegi blk ang sorang2 coz aku xpandai nak tunjuk caring 2 bile depan mbe kite yg laen..i'm not good in that..marah aku tnda syg..tnda caring..tanda nak ang cpt sembuh..jgn sakit lagi..aku xpndai nak suh ang makan mcm ain,syu n syam buat..just pndy p blk ang mkn n niat ati nak ang pun ikut mkn sama coz mcm time aku jaga tok aku dulu..time dy sakit,dy xde selera nak mkn tp bile aku pegi dok tepi dy n mkn sam,a2..tibe aku tgk dy mkn..xbyk pun tp at least dy mkn ckt tuk isi perut kosong 2..ntah la..satu je doa aku..biar la allah pindahkan sakit 2 dari badan ang..aku tau ang sakit tiap kali nurse cucuk tuk mskkan air lam bdn n tuk amek darah..aku tau ang xselesa wat smua 2..tp 2 smua tok kebaikan ang..ang tahan k..ape2 pun aku hrp ang cpt sembuh..i love u even aku bkn kwn yg terbaek tuk ang..kwn pompuan ang yg plg jht..yg curang dgn pwe dy..tp skung aku sedar..allah hntr hisyam tuk tunjukkan aku yg lan is everything 4 me..even dy xkaya harta tp kasih syg dy 2 melebihi segalanya..thanx thah coz sedarkan aku..i love u my fwennnn..sdey plak tibe2 kat lab ni..hurrrmmmmm

Tuesday, September 29, 2009

hurmmmmmmmm..ntah la

nape bile hati da hepi tapi mesti akn ade je bende yg xkena..hurm..xtau nak luah cne..maybe sape2 yg berkenaan tau ape yg berlaku sebenarnya..aku xtau pe yg patut aku buat..pe yg patut aku tglkan..nape mesti ade je something akn jd bile hati da redha terima smuanya..hurm..i just wish yg terbaek tuk dia..moga dy dpt yg terbaek,yg dpt jaga dy hgga akhir hyt..png fkr..kan senang lau benda ni bukan soal hati..xde yg phm aku..yg slhkan,byk la..neway,aku redha..ya allah,permudahkan urusan aku..andai mati lbh baek utkku,kau ambl la nyawaku tp andai hidup yg terbaek untukku, kau berikanlah aku kekuatan tuk aku harungi dugaan yg dtg..aku bkn sempurna tuk jd teman korang..korang terlalu baek..aku byk wat clap..aku byk ikut hati..ntah..rasa cam malas nak fikir dah..biar je takdir yg bawak aku ke destinasi seterusnya..amin..

Thursday, September 10, 2009

sdey...:-(

nape xde yg komen pun ape2 yg sy tulis dlm blog ni?...benciiiiiiiiiiiiiiiiiiii..ain,syam,thah...nape xkomen???????????? benci angpa sume..masing2 ade tenet sniri tp xmau pun komen ckit2 ape yg aku post..benciiiiiiiiiiiiiiiii......ckp sayang tp xpnh pun komen...huhuhuhuhu..sdey sgt2 ni...sdey...sdey...sdey.....hahahahahahah...neway,slmt ari raya aku ucapkan tuk kwn2 yg aku syg..thanx 4 being my fwenzzzz...tanpa aku,sape la korang..hahahaha:-)

kuar jln2 shoping raye ngan abg..






ni gmbr mgu lps..saje je kuar igt nak tgk2 mane tau ade sale kan dkt2 raye ni..pegi times square,jln2 tgkp gmbr..hehehe mcm biase..pas2 lan ajak pg msjd jamek..ok,kami pegi coz plan nak buke puase kat c2..tibe2 dy ckp nak bg adiah tuk anniversary kami yg ke2 yg bakal tibe 13hb ni..dy ckp nak bg siap2 coz 11hb kan aku da nak blk kg..so da xdpt jumpe..aku tnye r nak bg adiah pe..pas2 dy ckp sempena dkt raya ni,adiah baju raya bleh ke? ye r lgpn aku pun xde lg bju raya..jln punye jln..plh pnye plh..1 pun xde bekenan d hati ni..huhuhu..pas2 pg sogo..xde jugak..da pnt ni..mood aku pun da nak hlg..ye r kan puasa..tp dy still nak carikan jgk..pas2 aku dpt idea,beli d 1st lady dah r..sng..xtaw plak katne 1st lady..adoi..msj thah,xde reply..pas2 tnya org..ade ckp cni.adeckp sana..tension tol aku..da penat sgt ni..dia ajk cari jgk coz ada masa lg b4 berbuka..jln pnye jln..last2 lan nmpk..adoi,akhirnya..hehehe..baru r aku snyum..lau x msm je..cian gak kt lan..sori sgt abg:-) sy pnt..byk baju cntk2..xtau nak plh..lan suh yg ni,aku nak yg 2..lan suh yg 2,aku nak yg ni..heheehe..last skali,lan jumpe 1 baju 2..dy suh amik kaler pink tp aku tgk kaler purple lg cntk..aku p r try..pas2 kuar dr blk sln 2..lan ckp cantik syg abg..heheehe..malu aku sbntr..trus cncl yg kaler pink 2..dy suh amik yg kaler purple 2 r..aku x mskkan gmbr 2 lam ni r coz nti xbes r nak raye..org laen da nmpk..hehehe..tgu nhari raya r baru org len bleh tgk..hehehe..89.90..xpe r,dy baru dpt gaji..hehehe..thanx abg..thanx sgt..maaf sbb sy wat prgai lg..huhuhu thanx coz sabar syg..i love u..cian dy,aku xbg pape pun tuk dy tuk anniversary kami..xpe r nti raya aku wat kan kueh tuk dy..insyaallah..

Monday, August 24, 2009

ramadhan kareem...

ahlan ya ramadhan..i hope ramadhan kali ni memberi aku semangat yg baru tuk aku harungi hidup di dunia ni sbgai hambanya,sbgai student llbs,sbgai anak,sbgai adik,sbgai sahabat n sbgai pasangan..kdg2 dlm hati timbul perasaan dengki,sakit hati n pelbagai lg sifat mazmumah..org kate,bln ramadhan syaitan d belenggu..jd,mgkin ini dari sifat aku sniri..aku harap ramadhan kali ni buat aku kuat tuk aku hapuskan smua sifat2 mazmumah 2..kite xtau ajal kite bile..ntah2 xsempat sambut 1 syawal nti..ntah la..dosa byk..malu nak mengadap ALLAH nti..tak tau ape yg aku cube sampaikan ni tp yg aku tau dlm hati aku skung ni ngah berkecamuk..:-( rasa down sgt..

Tuesday, August 18, 2009

akaun asb...

aku dah bukak akaun asb kemarin..hehehehe..bank in kan rm1000..huhuhu..byk kan duit aku..hahahaha..org kaya:-):-) hehehe..nti hjg taun nak tgk bape dividen yg aku dpt..harap2 byk la.amin:-) rezeki ALLAH tentukan..hehehehe..ya Allah kau murahkan lah rezeki aku..amin..:-) mulai arini dah nak start jimat cermat..yela,membazir 2 kan kawn syaitan..xmau r kwn ngan syaitan..nak kwn ngan manusia:-)..2 je nak cite kt entry kali ni..nak gtaw aku kaya..hahahaha..ada rm1000 dlm asb:-p

Monday, August 10, 2009

jalan2 d klcc dgn ehem2..hahaha


best jln2 p klcc..hehehe..saja ja nak lepas tension..jd wat kputusan nak kuar:-)


cantik kan baju ni??? mesti r cntk mhl aku beli..rm65..huhu..sabah mali ma..so,kos dy mhl la ckt..tp rasanya bab c pmakai 2 kot yg cntk jd baju 2 pun nmpk ctk..hahahahaha




1st time pg klcc nek lrt..haha..cian kan? sblm ni p ngan cikgu2 ja bab ikut lawatan smbl bljr..hehehe..kali ni da xpyh p ngan cikgu2 dah:-)
ctk kan pic ni?? tp syg r xnmpk klcc pnh..huhu..sape la yg tlg capture kan? xpro lgsung..hehehe..sowie:-)men2 ja..













ni gmbr kat taman klcc 2..




enjoy la p jln2 kali ni..hope dpt pegi lg tp change venue plak la..xnak klcc lg..nak pelbagaikan koleksi gmbr:-)








gmbr ni aku suka..nmpk cute je kan?? haha..xda yg nak puji jd kena puji diri sniri tuk naikkan kyakinan 2..haha






Thursday, August 6, 2009

gambar time pegi jupe najib











hepy...harap dpt jumpe lg dgn org2 yg byk berjasa pada negara..rasa cam bangga sgt jd rakyat malaysia..ain,sowie gmbr awak xda..huhuhu..2 la dok jauh sgt dgn kami..dah xde gmbr:-) jgn terasa hati k..hehehe..hidup malaysia!!!!




kearah 1 malaysia..

jumaat 7/8/09..aku dpt tgk pm life..hehehe..dy dtg wat talk kat uia tntg topik 1 msia..
best dpt pegi..aku bangga jd rakyat msia coz dpt hdp aman,xda perang2 mcm kat luar negara..cuma sdh,msh ada rakyat yg xbersyukur,msh ada yg menentang pucuk pimpinan kita..dorang xrasa mcm mana susahnya pejuang2 dulu nak mencapai kemerdekaan..yg mereka tahu hanya nak menentang..sama jgk mcm d klgn pljr sniri yg mcm kcg lupe kulit..kerajaan dah byk bn2 tp still nak menentang..xsedar ke yg diri sniri 2 pinjam duit kerajaan tuk study??? cube lah fikir wahai mahasisiwa n mahasisiwi..ada yg xtau tentang undg2 terus melulu pegi join demokrasi..dgn niat nak pertahan islam..memang xslh perjuangkan islam tp cube muhasabah diri sendiri 2 dulu,cukup kan benda yg wajib kita buat..cthnya solat..ni slt pun xcukup 5wak2 sehari dah pandai nak ckp perjuangkan islam..masing2 ada akal allah kurniakan..fikirlah sejenak wahai mahasiswa yg gelar diri dorang berilmu..

hoyeeeeaaa!!!

nak tau nape aku hepi???
heheehhe
ptptn da masuk:-)
bleh la rgnkan beban family..
thanx Allah 4 the gift
tp masuk 3000 jer..
huhuhuhu
mana cukup..
cukup2 tuk byr yuran ja..
cdey...

Tuesday, August 4, 2009

gambar terbaru qaisara..


















ni la gmbr2 dy yg aku suke tgk..:-)nak ltk smua byk sgt..hehehe..


jumpe qaisara:-)..



sabtu lps aku jd pegi jupe qaisara coz abg duan dah tau stesen lrt katne..hehehe..saja ja nak kuar dr uia coz tension r lau lama2 tgl dlm ni..nak pegi tgk umah baru abg duan gak n the most important thing is to meet with qaisara..:-) ni gambar terbaru dy..da besar kan..da 7 bln..da bley merangkak..hepi la coz dpt men ngan dy..n yg t'haru sgt,time abg duan n kak qilah nak hntr aku blk hostel 2,qaisara tetido atas lengan aku..xpenah lg rasanya baby tetido ats aku coz aku ni bkn kategori suke bdk2 sgt..tp bkn la mksdnya benci..just suke biasa2 ja..rasa cam sdey plak nak tgl dy..huhuhuhu..xpe,nti lau free bley p jupe dy lg..n sempat la teha n syuhada dukung dy wlupun skjp ja..ok la 2 kan drpd sblm ni asyk tgk gmbr ja..kan???

Friday, July 31, 2009

CIAN QAISARA..

2 hari lepas qaisara masuk wad.
dy jadi bisul kat tempat sulit 2.
huhuhu...
aku sbg acik trt merasai skt 2..
cian dy..
mak call bgtaw dr cucuk 2x tuk amik darah..
dy ngs kuat sgt..xpenah2 dy ngs kuat mcm 2
coz sblm ni lau p klinik tuk cek berat n kna cucuk pun,dy gelak ja
tp kali ni lain
maybe dy sakit sgt kot
ye r jadi kt tmpt 2 kan
lau kiter yg da bsr ni pun skt apatah lg dy yg baru 7 bulan lbh 2..
dr ckp nak operate lau bisul 2 xpecah lps dr bg mkn ubt..
tp kuasa Allah kan,berkat doa smua
alhamdulillah esoknya 2 bisul 2 pecah:-)
bersyukur sgt2
da siap dr cek smua,dy da bleh kuar wad:-) abg duan hntr msj ckp qaisara da snyum mcm slalu dah:-)
syukur sgt2..
qaisara len kali jgn skt lg
wat smua org risau ja kamu ni:-)
acik syg sgt kat qaisara..
niat hati arini nak p lawat dy kat umah baru dorang
tp
spoil tol la
abg duan,mcm besa la
xtau jalan nak p stesen lrt klana jaya 2..
hurm:-(
xpela,nti bile da tau jln,baru aku p umah dorang:-)

Monday, July 20, 2009

xde benda nak tulis kat blog ni skung..mcm kosong ja hati..ntah..but, i'm very lucky 2 have a very nice frenzzz..teha,ain,syam..thanx 4 being my fwen..even,slalu je marah2 but i love all of u..nak ckp malu jd tulis lam blog je la..:-) sory ain coz slalu kena jerit2..hope xamik ati..tuk teha,sory coz slalu ckp gigi 2 ke dpn..but actually ur face make me feel like lan is alwayz with me:-) siah, soty pasal pnjm syampoo smua 2..bkn xikhlas tp saje je ckp..:-) jgn amik ati k..hope our friendship remain till the end..

Thursday, July 16, 2009

DALAM DILEMA..

Ya allah,nape dgn hati aku ni..dulu time xdpt wat syariah,aku sedih tapi bila da dpt pluang 2,aku nak drop plak..aku xtau ape yg patut aku buat sbnrnya..
td lepas berbuka,aku tekad dlm hati,aku nak truskan p'juangan ni..
aku yakin,tiap ape yg kite buat,slagi x bertentang dgn syarak,slagi 2 la A llah akn bantu..
aku harap sgt Allah permudahkan segala urusan aku..
study ape pun susah..yg pntg kite kena rajin..
rajin berusaha..
tolak tepi benda yg xpntg..
fokus pada yg pntg..
time kaseh pada kwn2 aku yg sentiasa sedia memban2 aku..
bersyukur sgt sbb ada kwn mcm ni..thanx thah,ain,syam,syu,eni..
best sgt wat study grup kt lbrary mlml2 skrg..
aku fhm:-)
ya allah.tetapkanlah hati aku..
kuatkan smgt aku..
hanya padamu aku mohon pertolongan..amin..:-)

Sunday, June 14, 2009

hepiiiiii time:-)

kemarin aku kuar ngan lan.1st jnji nak kuar ngan thah skali coz thah nak jumpe dalila tp xtau cne nak pg midvalley.
tp last2 thah ckp dy jpe ngan dalila kul 12.jd,dy suh aku p dulu coz aku nak kuar kul 9. aku pun kuar la p kl cntrl sorang2.
lan tgu d kl cntrl. kul 10.15 kami jupe..cian dy kna kuar awal..8.30 da kuar dr umah..ye la, umah dy jauh..klang.so, kena la kuar awl:-)
smpy kl cntral kami trus beli tkt pegi mid.
smpy mid perut da lpr gile tp xbleh mkn lg
coz
nak pg beli tkt wyg dulu..
pnjg beratur..huhuhu..
kami tgk citer jgn pndg blkg congkak..
huhuhu..serammmm!!!
amik kapel seat..
yela, org byr kan jd kena paw btl2..
hahaha..kena 26rgt..tq abg:-)
pas da bli tkt,gdh jap..
bab lan nak mkn mcd tp aku nak mkn nasi..last2 aku menang..
ladies 1st kan..
mkn ns ayam d kfc..abg blnja gak..yela,aku kan student g..
tq abg tuk kali ke2..
d kfc antar msj kat thah tnya da katne..tkt kwn aku 2 sesat..
tp aku taw,thah xkan sesat punyer..
dont worry..
dy reply ckp kat atas lrt lg..
kami smbung mkn..
lan ni mmg jns malu gila kot..
ada 1 group pompuan dtg mkn d meja dpn kami..
sbb aku tau dy malu
jd,
aku pun amik kesempatan nak wat dy jd lg malu..hahaha..
saje je aku letak ns dlm sudu pastu nak suap dy..
nampak muke dy malu..
lama baru dy buka mlt 2..lps bdk2 pompuan td pegi order..
abg2,nape la malu sampai mcm 2..dlm hati aku terfikir,mesti thah pun mcm 2 lau jpe eliy..hahhaa
ye r, dy kan sama ngan lan:-)
pas mkn kami nek ats coz ada lg 3 jam nak tgu msk wyg..
dy bwk pegi tmpt game..
nyampah tol aku..
asyik nak main game yg dy suke je..
game lwn2..
1st game aku tgu lg..
tp bile dy mskkan token ke2 tuk men game 2 skali lg,aku terus kuar tgl dy men sorg2..
geram aku..
kuar dr game 2 msj ngan thah..
dy da sampai tp dalila xdtg g..
dy tnya surau..aku gtaw..
aku turun jln sorang2 kt bwh sbb lan xkuar jgk dr game 2..
sakit hati aku..
pusing2 pastu dy cl guna public tnya aku katne..
ye la, fon dy dlm handbag aku..
pdn muka 2 2 xdpt contact..
dy dtg cari aku d wyg coz aku lepak c2..xtau nak p mana..
pas2 da kul 1.45 kami pi smyg zhr..
pas smyg mkn aiskrim..
punyer r mhl..
bekas kecik gila 6.80 1..
tp sedap..hehehe
sjuk ckt hati yg nak mrh lan 2..
jln2 jap,tgkp gmbr sume tp syg gmbr dok lam fon lan..
xdpt nak msk kat blog..
fon aku btri xbyk..
da kul 2.30 nek kat tmpt wyg..
lan beratur pg bli popcorn ngan air..aku mls nak brtur..tq gak abg:-)
msk lam wyg,glak jer dr awl sampai kuar..
ye r citer tu lawak..
igtkan seram la
tp han2 dy 2 xtkt lgsg..
ceh,belagak cam brani:-)
kuar wyg thah hntr msj da nak blk..
hntr kat fon lan..aku yg suh coz btri fon aku da abes..
aku gtaw lan aku suh thah hntr msj kt no dy pas2 dy ckp
"nnti lau thah minat abg cne? kg kami msj trus kg"...hehehehe..
ngada2..
abg2..
thah 2 da berpunyer..
da kuar wyg,prut lpr gila
aku ckp nak mkn nasi..
footcourt yg biasa kami mkn 2 da ttp..
dy ckp dy tau ada 1 lg d bwh..
dy penah pegi time 2005..
aku pun ikut la dy..
jln punye jln da smpy kt tmpt parking keta yg bwh skali 2..
aku da tension bab blm nmpk kdy 2..
xpe,sbr lg..
last2 bleh dy snyum..dy ckp xda la..mgkn da tkr bab dy dtg da lama dulu..
geramnya aku..
geram bila tgk dy bleh snyum bile da pnt2 aku jln ikut dy..
trs jer aku buang btl mineral yg aku pgg td..
aku mmg xdpt kwl lau mrh..
cian plak bila tgk dy kutip blk btl 2..
abg,sory..
xda niat nak wat cam2 tp sy lpr..
huhuhu..
tq skali lg bab byk besabar ngan sy..
xtau la lau laki lain maybe da mrh aku..
huhuhu..
aku tgl jer dy..
trus cr jln nak blk..
tp xigt jln..huhuhu
last2 tgu dy kat pin2 nak kuar 2 coz xdpt nak contact..fon dy dgn aku..
pdn muka aku..
tgl dy lagi..
last aku jupe gak dy kat pin2 2..cian dy..dy ckp dy da pnt pusing2 cr aku tp xjpe..sory abg..sory sgt..
last lan bli tkt ktm pg kl cntrl..
mkn kat sana..
punyer la mhl..air laici 5rgt..
mkn ns..
bek mkn mcd..mhl gile ns kt kl cntrl..huhuhuhu
tq abg tuk ke sekelian kalinya bab belanja..
hehehe..
da lwt dy suh aku blk bab tkt nti mlm ssh plak..
dy xantar smpy lrt..
aku blk sniri..
xpe la,aku kan da bsr:-)
neway,aku hepi kuar kemarin wlupun byk gdh jer..
aku jgk punca b'gdh 2..huhuhu
sory sgt2 abg..jnj xwat lg..
btl ker???:-)
kesimpulan yg dpt aku buat d sini,midvalley 2 besar jgk coz aku xjupe thah even kami pg tmpt yg sama..hahahaha..dulu aku pikir mid 2 kecik..hehehehe

Monday, June 8, 2009

ERTI CINTA DAN PERKAHWINAN..

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya.. .
PELAJAR: guru, apakah erti cinta..? bagaimanakah saya boleh mendapatkannya. ..?
GURU: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana ,berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta.
pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong
GURU: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?
PELAJAR: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.
GURU: ye, itu lah cinta...
dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan. ..?
GURU: ada hutan yang subur didepan sana . berjalanlah kamu.tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.
pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.
GURU: mengapa kamu memotong pohon seperti ini....?
PELAJAR: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya.. .
GURU: itulah perkahwinan. ...... tamat....
Kesimpulannya, usahlah terlalu memilih cinta, ditakuti anda akan terlepasnya, dan janganlah terlalu memilih jodoh, terimalah pasangan anda dengan seadanya. Tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini. Setiap insan pasti ada kelebihan dan kekurangannya .

Wednesday, June 3, 2009

MIMPI KAWEN..ERK!!!

Pagi tadi time otw nak pegi kls ain gtaw dy mimpi aku kawen..ahak!! terkedu aku
seketika..dy ckp aku letak hantaran mhl sgt smpy dy n thah terkezut..huhuhu..aku tanya dy
sape laki bertuah lam mimpi dy 2..hehehe..saja nak tau,mana tau dy nmpk muke..alahai, ain
xnampak muka laki 2..rugi2..hahaha..tapi 2 semua hanya mimpi semata2..xda kena mengena
dgn yg hdp atau pun mati..hahaha..realitinya aku xkan dpt kawen time belajar..pecah la tradisi
family aku lau aku buat mcm 2..akak aku yg da keja pun susah nak kawen..kena tgu keja lama
baru pinangan abg azrul mak ayah trima..hahaha..jgn mimpi la aku yg baru jejak kaki kat UIAM
GOMBAK ni nak naik pelamin time study..:-) xkan boleh melainkan JODOH 2 jatuh dari lgt
daripada DIA..ALLAH know everything..everything in His hand..what can i do now, just pray 4
'my jodoh' 2 come earlier..hahaha..erk,bunyi cam gatal jer..hahaha..Ya Allah, aku serahkan
segalanya kepadaMu..aku tau itulah sebaik2nya..

Saturday, May 30, 2009

29462...???..:-)




29462..ape 2 ek?? aku pun tertanya2 pada mulanya..smuanya bermula bila ptg kemarin aku suh lan cari pompuan yg lbh sempurna dr aku..ntah ape kena dgn aku kemarin ntah..pas2 3 jam lps aku anta msj 2, dy reply ckp "ABG DA JMPA PUN PMPUAN 2..DY CKP SEMPURNA BG ABG..DY BAIK,FHM DAN BYK TLG ABG TIME SUSAH..NAMA DY 29462..MST CUK KNL.." lama aku fkr..sape 29462?? aku xreply msj dy sampai ke mlm..aku xdpt jgk jwpn..mlm,dy msj tnya "knl 29462??" aku jwb x..aku mntk clue..dy suh cari kat fon..aku try cek 1 1 no fon yg ter save kt dlm phonebook aku..xda plak no 2..coz aku terpikir mybe 2 5 digit last bg no fon org 2..xda pun..aku mntk clue lain..dy suh aku fikir sniri..aku fikir..tetap xdpt..huhu..aku mntk another clue..dy ckp tgk keypad 2..owh, baru aku dpt..d keypad no 29462 ada huruf tuk eja nama aku..huhu..2(a)9(z)4(i)6(m)2(a)..hehe..aku terharu seketika..:-)..pompuan 2 aku..semalam aku bahagia..kdg2 romantik jgk dy ni ek..igt kan xda perasaan..yela,selama couple ni xpenah pun nak pujuk lau aku merajuk..aku pjk hati sniri jer..huhu..sbb dy ckp bab pjk pmpuan ni dy kalah..abg,xpe..selama abg xpjk ni pun,sy da rasa cukup bhgia..mgkn org lain xtau tp cukup la saya rasa bahagia 2..thanx 4 everything u have done 2 me..harta xmenjanjikan bahagia..bahagia 2 dari hati yg penuh ksh syg..love u till d end..insyaALLAH..

Friday, May 29, 2009

hari2 yg ku lalui sbg hambaNya

da smggu xmencurahkan rasa kat blog ni..huhu..nak wat cne ekonomi xmengizinkan..ye r lau nak online kena topup wifi 5rgt 7jam..skrg ekonomi tgh merudum,so,duit pun kena pandai2 bajet la..sian gak kat abg2 n kak aku..asyik mintak duit ja..baru mgu lps mntk krm duit..tgu r lau btul2 xda duit baru mintak..tadi exam ungs..pelik tol lecturer aku ni..ade ke patut soalan exam kami kena wat sniri..dy bg arahan suh create 1 question n then answer..dy bg about 40minit..aku wat tentang tawhid..tawakal je la kat Allah..lgpun 2 ari b4 exam aku demam..study ala kadar je..tgu la tgk result nanti cne..ya Allah bantulah hambamu yg lemah ini..aku berserah segalanya padamu..kemarin plak farmieza antaq mesej ajak jupe..dy kat kajang skung ni..adoi,time poket kering ni la dy ajak kuar..aku xbg jwpn lg..aku just ckp mgu ni xbleh coz aku da exam..tgk la cne mgu dpn..

Saturday, May 23, 2009

masa utk bertukar:)







ni la aktiviti aku ptg2 skrg..aktiviti chat..hehehe..aku start pegi excercise ari isnin lps..yela,da byk org tgr aku makin gemuk..huhuhu..xthn lg telinga ni dgr..best gak dok uia ni..ada tempat tuk jd kurus..hahaha..aku arap aku dpr krs blk mcm dulu..amin ya rabbal alamin:)

tragedi..


ermm,da lama aku xbuka blog aku ni..nak kata busy 2 xla sgt cuma keadaan xmengizinkan mgkn..mgu dpn kena wat ucapan kt dpn kls..harap2 xnervous..amin:) esok ada btn(biro tata negara)..wajib tuk smua student malaysia..aku termasuk la 2..huhuhu..mesti bosan dgr talk jer..tp mls nak set dlm otak ckp xbes tkt betul2 xbes..huhuhu..arini aku da wat keputusan yg plg besar dlm hdp yg melibatkan hati..aku mintak pts dgn lan..xtau cne keberanian 2 bleh dtg..mgkn ini yg terbaik utk kami b'2..aku tau agak susah tuk aku melupakan dy..tp aku akn cube cbukkan diri supaya otak aku xfkrkan dy lg..aku ada kwn2 yg bleh ban2 aku lupakan dy..insyaallah..abg,moga perpisahan kita buat kita lebih menghargai antara 1 sama lain..

Tuesday, May 19, 2009

shortsem yg memboringkan

boring tol shortsem ni..igtkan best la..bila aku pikir2 blk, better cuti kat umah jer..mkn free..kat cni da r mknn mhl,amek subjek pun 2 sbjk jer..boring2...hurm,len kali xnak amik shortsem dah..nyesal!!!!..abes duit byk..yuran saja da 600 lbh..2 nsb baik aku bkn jenis yg suka blk kg tiap mgu,lau x mati la..tambang bas lg..nyesal pun da xda guna..aku terpaksa abeskan sem ni dgn result yg ok..hrp2 result kali ni gempak..:) amin

Sunday, May 17, 2009

erti 60sen..

hancur hati aku bile usaha yg aku harapkan musnah..bisnes sandwichku xmenjadi..hanya 9 org yg membeli..aku pegi dr 1 blk ke blk yg lain,dr 1 blok ke blok..majoriti memberi snyuman dan perkataan xnak muncul d mlt mereka..dr c2 aku belajar betapa susahnya utk mendapatkan 60sen..ada baki lg 3 kpg sandwich yg x terjual..duit,knpa la susah utk mendapatkanmu..ni la pengalaman aku sbgai seorg penjual sandwich..susah sgt2..rasa nak ngs pun ada..lan hantar msj ckp jgn cpt putus asa..cube lg..mgkn rezki d tempat lain..rezeki!rezeki! tiap hari doaku xputus2 mohon agar aku d murahkan rezki..ya allah,kini aku tahu erti dan nilai 60sen..time kaseh utk pengalaman yg berharga ini..xkan kulupa smpy bila2..:(

sandwich oh sandwich:)

money!money!money!..hehe..i got an idea:) BISNES..but,ape yg aku nak jual? hurm,tibe2 idea tuk jual sandwich muncul dlm kpla ni..hahaha..aku share modal ngan thah..arap2 terjual la smua sandwich kami 2..arini sbb baru first time,kami wat 12 kpg je..sj tuk testing ada org beli ke x..lau abes arini,esok bleh continue lg our bisnes 2:) ni thah ngah mandi ni..after this nak pegi mulakan perniagaan bergerak dari blk ke blk..:) aku terpikir nk wat bisnes ni sbb shortsem ni xda ptptn lg so, duit nak guna..malu la asyik mintak fmly krm..selagi blm abes duit 2,aku xmau mntk..memang untung jual sandwich ni xla byk btl tp aku arap dpt tampung tuk duit belanja aku..lgpn skrg aku puasa..kurang la ckt belanja makan..alhamdullillah..aku arap allah murahkan rezki aku..baru aku tau betapa susahnya ayah nak cari rezki yg halal tuk kami sekeluarga..insaf seketika bila aku fikirkan blk..duit,duit..susahnya nak mencarimu..last word 4 today,arap2 sandwich sold out..amin:)

Saturday, May 16, 2009

aduhai hati

arini aku bgn lewat.pkl 9.40 baru aku tersedar.subuh pun terlepas.mgkn sebab smlm aku ckp dgn lan smpy pkl 4pagi. lepas bgn aku terus bersiap tuk blk ke blk aku sniri coz aku teringat ikn d blk.kesian plak dari smlm aku tgl.tkt mati kelaparan plak ikn kesayangan aku.da sampai d blk aku bg ikn mkn.cian dy,tercungap2 mkn.mybe dy lapar sgt2.sory my fish.huhu.pastu aku amik towel tuk basuh baju.aku tukar cadar coz dr awal msk gmbk blm tkr.penatnya basuh baju arini.klu la aku kat umah skrg,mst tgn aku xskt:)ape nk buat,aku yg plh tuk dtg short sem.da siap jemur baju,aku tkr air ikn.biar dy tgl dlm air bersih ckt.da settle pasal ikn,aku urus tuk diri aku plak.hehehe.turun amik air pns kt tgkt 2 coz nak mkn megi.mls plak nak turun mkn thghri ni.aku mkn megi n air milo ais.alhamdulillah,terisi gak perut ni:) nak mandi,rasa mls plak.hehe.aku amin buku ungs 2,bukak n baca..dari c2 aku dpt simpulkan,semua yg tertulis lam buku 2 adalah huraian tuk slide tg dr.younus gilani 2 dok lecture kt dpn kelas.:) da boring baca, aku amik tepon terus cl lan.time 2 da pukul 1.30pm..dy ckp dy nak mandi nk pegi main game umah sabir(mbe dy). ckp xlama pun.15mnt jer.xpela,biar la dy pegi.mgkn dy boring tgl kt umah.so,aku xnk ganggu.aku tertido lepas cl lan.aku bgn 4.3o tgk xda msj pun kt tepon. skali lg aku cl lan. kali ni adk dy yg jwb.dy ckp lan pegi airport.lan bwk fon 1 lg. aku cl fon 1 lg2,lan jwb ckp dy ngah men game. dy sj tipu adk dy ckp nk pegi airport. hati aku tibe2 rasa skt. xtau knp. 1 mnt lbh jer ckp trs aku ltk fon.mls nk ckp pnjg. aku bgn bg mkn ikn. then,hntr msj kt thah ajak mkn awal ckt coz prt aku da mintak d isi. aku mandi n slt asar.trs bersiap trn ke cafe. tgh mkn,tibe2 msj msk.msj dr lan. dy tnya ngah wat ape. dah lama msj,tibe2 dy gtaw nak pegi tgk bola mlm ni. trs je hati aku ni rasa skt sgt2. yela,mlm ni mlm last tuk cl free. aku da gtaw dy smlm mlm ni aku nak sembang lama coz da last. tibe2 dy gtaw mcm 2 plak.:( tuhan je yg tau perasaan aku bile dy gtaw nk pegi tgk bola..hurmmm..kul 10 bola abes. sktnya ati..bkn dy xtau mlm ni da last free 2..sj ja jnj ngan mbe nk tgk bola..xfkr ker perasaan aku?? lau aku bleh bg dy main game ngan mbe seharian,xbleh ke waktu mlm ni luang tuk aku plak??abg.....xpenah ke abg fkr ape yg saya rasa??:( dy ajak msj spnjg dy tgk bola..tp aku da hilang mood..biar la dy tgk bola tu..kan bola n member lbh penting dari aku..org ckp dalam perhubungan,berkorban 2 penting..xpela,biar saya jer yg berkorban rasa yag..slmt menonton syg..:(

Friday, May 15, 2009

jumaat..15/5/09

aku kat bilik thah ni.susah la roomate aku kaki blk umah.iza blk shah alam.nana blk penang.aku terpaksa marantau ke blk thah.nsb baik blk thah sblh blok aku je.thah blok g,aku blog h.wlupun tgkt 5,aku terpaksa naik jgk coz aku takut nak tgl sowang2 kat blk..hehehe..bkn tkt tapi seram..:) ni ari 1st aku buat blog..saja ja suh thah tlg wat kan..mcm best jer tgk dy ada blog..td aku mintak email adk2 abg..sj nk add dorang kt fs aku..aku da tgk fmly abg smua kecuali gmbr bapak je blm..gmbr mamak,tina,rudi,maming,bie,niar n linda smua da tgk..:) dpt knl muke melalui gmbr pun cukup la kan..nak wat mcm mana nak jumpe blm ada rezeki..ntah family abg dpt time aku ke x..2 la yg aku fikir time aku tgk gmbr family abg td..ya allah andai abg jdhku,kau rapatkanlah hati kami b'2 dlm mencari keredhaan mu namun andai dy tercipta utk perempuan lain,aku doakan abg sentiasa bahagia d samping yg tercinta..cukup la aku dpt rasa bahagia dgn abg selama ni..2 pun sy da bersyukur:) emm,boringnya malam ni..

NUR QAISARA AUNI








Ni la anak sedara aku yg 1st..comey kan?? mcm auntie dy..hahaha..rasa hepy sgt time dpt tau qaisara dah slmt d lhrkan..aku syg sgt kat dy..aritu time pegi umah abg duan kat kuantan,aku sempat jg dy slama5 ari..cepat sgt masa berjln ketika aku dgn dyy..xpuas plak main ngan dy sbb qaisara ni jns suku gelak..xpyh acan pun dy da tergelak2 sniri..hehehe..qaisara,acik rindu qaisara..:) jgn cpt besar ye sbb acik nak main ngan qaisara puas2 dulu time qaisara kecik..sayaaaangggg qaisara..jd anak yg baik untuk ummi dan ayah yer sayang..

AKU DAN DIA:)




Ni gmbr aku n lan. org yg plg aku syg slps mak,ayh,abg jack,abg duan n kak ida..aku jumpe ngan dy pada tanggal 13 september 2007. dy org sabah. abg lhr pada 6 oktober 1982..beza umor abg n aku 7 thn..lama kan?? tapi bg aku umor bkn penghalang tuk kite membina 1 ikatan..xtau la pendapat org lain mcm mana..setakat ni hubungan abg n aku hnya kak ida yg tau..fmly aku yg lain blm tau..bkn xnak bgtaw tp aku rasa blm masanya..lgpn aku baru jer msk gmbk..jauh lg perjlanan yg bakal kami b'2 tempuh..harap jdh kami pnjg..amin..abg xkaya dgn harta tp cukup lah sikap tanggungjawab dy yg selama ni aku sanjungi..mgkn sbg ank sulong,dy rasa perlu utk menjadi seorang yg b'tgjwb..aku syg sgt kt dy..aku harap cinta kami d restui oleh ke2 2 fmly n Allah..abg,sy sayang abg..sy bahagia selama dgn abg..moga sgla dugaan dpt kite tempuh d masa akn dtg..love u syg..


KAK IDA N ABG AZRUL

Ni gmbq kak aku n tunang dy,abg azrul..dorg nak kawen bln 11 ni..arap jdh dorg pnjg..amin..em, kak aku ni jns hepy go lucky..lau nek keta ngan dy xboring sbb asyik dgq dy bercakap:) hehehe..kdg2 aku jeles ngan dy coz org kg selalu tnya pasal dy,dy blk ke x, mcm2 la..tp sbg adik aku kena time kytaan sbb stiap org ada keistimewaan msg2..aku bangga jd adk dy sbb aku la 1 1 nya adk dy lam dunia ni.. xda org lain bleh amik tmpt aku:) hehehe..aku syg sgt kt kak aku sorang ni..hrp dy pun syg aku jgk..love u my sis..

ABG DUAN N KAK QILAH

Ni abg duan n kak qilah. dorang ni polis. kak qilah org terengganu. alhamdulillah family dy baik. abg duan dulu sblm kwn agak grg tp skrg bile dah kwn jd x grg dah..pelik la..tp apa pun aku sbg adik syg dy..dy ni mcm aku ckt2..xsuke matematik.suke games. n kami byk persamaan. aku sng dng abg duan sbb dy jns yg x bekire pasal duit. ok la kan. sng lau aku nak ape2 pun..wlu pun cam2 aku x la amik kesempatan ats kesenangan dy..lau btl2 xda duit baru aku mintak..dorang da dpt baby..NUR QAISARA AUNI.. nanti la aku citer tntg ank buah aku 2..kat cni aku nak citer sal abg n kak ipar aku jer..hehehe..aku hrp dorang akn hepy hgga akhir hyt.. love both of u..

Thursday, May 14, 2009

ABG JACK N KAK ITA

Ni gmbr abg jack n kak ita. ni abg sulong aku yg aku sayang. dy byk berjasa pd aku. pegi amik n hntr aku ke universiti,bank in duit,selalu nsht n lau ada apa2 yg aku xley buat dy akn bantu. mgkn da jd sifat ank sulong kot yg suke bantu adik2 dy. aku bertuah sbb ada abg jack. aku jnji akn bls jasa dy bile da keja nanti:) kak ta wife abg jack..aku tgk dorang bahagia. wlu blm dpt baby tp mereka bahagia..xpela mgkn blm ada rezeki..aku doakan smoga dorang d kurniakan anak2 yg soleh n solehah suatu hari nanti..aminnn...

MY MOM

Ni mak aku..:) nama mak aku ROGAYAH BT. ABD LATIF. Umor my mom skung dah 54 tahun. mak aku d lhrkan pada 10 mac 1955. beza antara mak ngan ayah 10 tahun..tapi perkahwinan dorang still kekal smpy arini..hebat kan org dulu bercinta..xmcm cnta zaman skrg..mudah goyah bila d tiup angin. aku sayang mak aku sgt2. dy byk mengajar aku tentang hdp. x terbalas rasanya jasanya selama ni. ntah dapat ke tak aku balas jasanya. aku nak mak bangga dpt aku sbg anak dy. mak, org rindu mak..time kaseh sebab jd mak yg terbaik utk org..love u till d end..:)

MY DAD

Ni ayah aku. hensem kan?? hahaha..ayh lhr pada 15 jun 1945. sebelum merdeka lg..skrg umor ayah dah 64 taun time aku tulis ni..wlupun da tua pada usia tp ayah tetap maintain..still ensem pada aku:) ape ek yang aku nak citer tntg ayah..em,aku bangga jd anak bongsu ayah..wlupun ayah study smpy drjh 6 jer tp ayah tetap pntgkan ilmu utk anak2 dy. alhamdulillah kami adk bradik smua dpt ke menara gading. i2 lah ayah aku..dy ckp ilmu 2 penting utk ubh hidup kami sekeluarga..dgn ilmu jgk lah org akn hrmt pada kita. ayh tegas sgt. tp tegas dy bersebab. dgn tegas dy lah aku kini bakal menjadi seorang pengamal undg2..insyaallah..ayah,org akn balas jasa ayah bile da keja nanti..time kaseh sbb dah didik org menjadi seorang yg berguna:)

sikit2 cerita tentang aku..

assalamualaikum..ni la perkataan first yang sepatutnya sbg org islam kena ucapkan..hehehe..alim plak..yela aku ni kan bekas bdk skolah agama:) alhamdulillah mak ayah aku da berikan didikan agama yg smpurna utk aku tempuhi hdp yg penuh dgn cabaran ini. dgn berbekalkan nama yg mak ayh bagi iaitu NURAZIMA,aku kini dah bejaya menjejakkan kaki ke universiti islam antarabangsa malaysia dlm bdg undang2..memang dari aku d sekolah menengah kebangsaan agama baling lagi aku da becite2 nak jd peguam syariah..aku xtau knp aku minat dgn bidang undang2..bg aku, manusia akn hidup susah klu xde undang2..dlm erti kata lain tanpa undg2 manusia akn berbalah antara 1 sama lain..yela, lumrah manusia sentiasa ingn menang..klu boleh xnak ada perkataan kalah dlm hdp 2..sbb i2 lah Allah dah tetapkan undg2 sejak kali pertama Dia ciptakan Adam. Allah dah tetapkan Adam x d benarkan menghampiri pokok khuldi apatah lg memakan buahnya..tetapi Adam melanggar undg2 itu sehingga mengakibatkan dy tlh tercampak ke bumi..sebab itu la aku kata undg2 yg plg penting lam hidup manusia ni..aku sentiasa berdoa agar aku dpt menjadi peguam yg menegakkan undg2..insyaalah:) dah byk becakap tntg undg2 dari td kan..smpy lupe nak gtaw tntg diri aku..nama da gtaw td..umur aku time aku create blog ni ialah 20 thn 5 hari..aku baru jer smbut befday aku yg ke20 5 hari lepas..aku lhr pada 10 mei 1989..aku d lhrkan dlm family yg cukup sederhana. ada ayh,mak,abg jack,abg duan n kak ida..hdp aku da ckp lengkap dgn adk bradik aku..time kaseh ya Allah atas kurniaan Mu ini..

tentang diriku...

  • NURAZIMA HJ MOHINADIN @ MYDIN
  • 20 TAHUN
  • 10 MEI 1989
  • ANAK BONGSU
  • UIAM,GOMBAK
  • IN A RELATIONSHIP