Saturday, June 28, 2014

Tengok Panda di Zoo Negara

semalam g Zoo negara nk tgk panda, Xing Xing n Liang Liang. yg kontroversi sgt tu. heee. g sana dgn abg azrul, kak ida n safiya. dorg nk bawak safiya tgk panda. aq tompang sekaki payung. heee. best jugak rupenye skali skali g zoo ni. masuk kne byr rm30 n kalo nk tgk panda byr rm20 lg. so total rm50. ok la tu, nk g china nk tgk pnda bajet xcukup kan. so moh ler ke zoo negara kita saja. hee, ok la layan gambar yep! ni mula2 sampai. mohler bergambar dulu sementara abg azrul beratur beli tiket.
kak ida dgn safiya. ni dok tgh beratur nk asuk tgk Xing Xing n Liang Liang up sikit gambo org yg belanja..hee.. tadaaa ni namanya Liang Liang. mengada2 kan. menggeliat dgn terlentangnye. cubit perut tu bru tau. yg ni pulak Xing Xing. hee comelkan. tgk tido peluk batu. heee, tgk tu keje tido je kan. cute! selfie dlu yuk. hee

Monday, June 23, 2014

Proses tergendala

Harini dah p uia. Niat hati nk setelkan bab resit tu tp xleh setel lg. Huhu. Xpala, Amungkin Allah tangguhkan skejap. InshaaAllah esok atau lusa hrp2 boley setel. Aamiin. Td xleh setel sbb ustazah x jd mai jumpa aq. Nk kna amek sign ustazah utk hntr borg independant study tu. Boleh htr borg tu within these 3 days je. Huhu. Tunggu smpy ptg jgk td sbb ustazah ckp nk msj, last2 dy x msj pon. Aq msj tnya dy still on ke x appointment kita, then dy reply dy xboleh dtg plk. Aduhhh. Allah nk uji kesabaran aq ni rasanya. InshaaAllah Allah sentiasa bersama org2 yg sabar kan. Huhu. Azie punya dah setel sbb ustaz ada ja d bilik dok tunggum so sng la nk mntk sign. Xpala. Aq yakin ada hikmah. Msj thah ngadu, dy bg kata2 semangat sikit td, alhamdulillah lega sikit rasa. Syu pon msj td tnya. Alhamdulillah. Ingat jgk dy kt aq. Huhu. Pastu blk umah td cl mak. Sedih la mak kata time htq aq p stesen bas tu, time ayh nk blk umah, motor ayah tayar pancit. Ayh kna tolak motor jauh jgk nk bwk p bngkel. Sbb esoknya tu mukhriz nk mai so byk jln ditutup. Allahuakbar. Sedih :'( ya Allah moga aq dpt bls jasa ayah n mak satu hri nti. Ya Allah permudahknlah segala urusan aq ya Allah. Aamiin. Sesapa yg baca ni tlg doakan ya supaya aq boleh setelkan bab resit ni dlm wktu 3 arini. Aamiin :) Tuhan, jagakan mak ayah aq ya smntara aq jauh dr mrka. Brikan mereka kesihatan yg baik. Aq niat nk blikan ayah motor baru bila dah keja nti da dpt kumpul duet sikit. InshaaAllah. Mudah mudahan tercapai. Sian ayah. Motor skrg tu dah buruk. Huhu.bila ayh start mtr, asyik terkena kaki ayh ja. Mudah2an Allah murahkn rezeki kaminsekeluarga :) murahkn rezeki abg2 n kakak kakak aq sbb dah byk tlg aq slamani. Aamiin.

Saturday, June 21, 2014

Gagal

Sekarang aq d umah abg jack. Dtg kl kemaren sbb nk urus pasal resit paper. Aq failed 1 subjek..Maqasid..huhu.Allah saja tahu mcm mana sedihnya rasa. rasa teruk. rasa useless. rasa diri mcm asyik menyusahkan mak ayah. rasa sedih sbb xdpt buat mqk ayah bangga dgn aq. i feel so bad. huhu. sedih tgk muka mak ayah kemaren. Ayah htq aq p stesen bas Baling. sedih bilq tgk dr tgkp bas ayah pesan byk kali suruh buat periksa elok2. sedih jugak time peluk mak kemaren. menitik ayaq mata masa peluk mak tu. jrg aq nangis depan mak tp kemaren rasa sedih sgt2 sbb dah hancurkan harapan mak n ayah..Ni nak kena susahkan abg jack lagi.terpaksa tumpang tinggal di umah dy. xtaw exam akan di buat bila. tp harap2 cepat. lg cpt hbs, lg cpt boleh blk..esok nk p uia urus bab resit paper tu. dah mesej ustazah halima td ckp nk jhmpa but still have no response from her. xpe, inshaaAllah esok Allah mudahkan urusan. hopefully. huhuhu...Semoga Allah mudahkan urusan aq n azie esok. azie failed siyasah. x sama dgn aq.setakat ni Thah la yg selalu mesej tanya2 mcm mana aq rasa. tanya bab resit aq ni. Thanks Thah sbb selalu support aq. member lain pon ada mesej. thanks jugak kawan2 semua. berat mata memandang. berat lagi bahu yang memikulnya. tolong doakan ya semua. Rasa berat. Rasa x berguna :'(.. baru ja baru ni happy2 time p brunei. maybe sbb tu la org tua selalu pesan, jgn happy sgt. nti nak teriak. huhuhu. kebelakangan ni mudah sgt air mata ni jatuh. Allah :'(.. kuatkan aku ya Allah. aq tahu dan yakin dgn janjiMu bahawa Engkau x kan uji hambaMu melebihi dr tahap kemampuannya kan. itu yg buat aq kuat. aq yakin setiap ujianMu tanda Engkau syg kepadaku. Aq juga yakin aq x keseorangan. sesungguhnya Allah selalu bersamaku. pasti ada hikmah di sebalik ketentuanMu. InshaaAllah. Mak ayah dah bagi rm300. dlm bank aq ada lagi rm399. dlm asb ada rm100 lbh. inshaaAllah. aq akan cuba jimat2. xnak susahkan abg jack. dia pon banyak dah hbs duet sbb kereta bru ja kuar dr bengkel. mak dah bg duet. mak ckp xyah mintak dgn depa dah. ya Allah sedih. bila la aq ni nak menyenangkan. asyik menyusahkan ja. rasa teruk. seriously. semua plan tergendala. bru ja plan nk chambering. sekurang2nya, boleh bg mak ayah rasa duet hasil usaha aq sendiri. ni x, yg jd sebaliknya pulak. :'( tapi xpe ya Allah. aq dah belajar utk redha. aq yakin rancanganku x sebaik rancanganMu ya Allah. aq yakin sgt2 sesungguhnya Engkau sebaik2 Perancang. Bantu aq ya Allah. semoga Engkau mudahkan segala urusanku esok dan hari2 seterusnya. aamiin ya rabbal alamin.

Sunday, January 19, 2014

Do not compare!

Semalam ada terbaca artikel di fesbuk. Cerita tentang DO NOT COMPARE! ye. jangan bandingkan. aku la tu suka bandingkan diri aku dengan orang lain. bila tgk orang lain kerja bagus, aku rasa mcm eh bestnyaaa la dia dpt keja bagus. Tgk orang lain kawen, bahagia, rasa mcm aku ni bila la nak kawennya. Tula masalah bila masa terlalu banyak asyik scroll baca cerita orang kat social network. 

Tgk org upload gambar kat fesbuk dgn caption ''Teman En Hubby pegi workshop. hikhik. bahagianya dp spend time sesama''. pui. stress aku. dlm artikel tu ckp jgn compare hidup kita dgn hidup orang. yang dorang tunjuk kt laman sesawang tu semua yang indah2 ja. yg real life lepas dah off lappy kita taw. kita xtgk time dy stress ada masalah. yg kita tgk yg dy tunjuk hanyalah yg indah2 belaka. so, dont compare. mungkin kalau kita tau apa masalah dy dlm kehidupan sebenar mungkin kita x akan wish pun untuk jadi dia. seriously!

Insaf sekejap aku bila baca artikel tu. rasa mcm a'ah la. Aku ni xreti bersyukur la. Sekarang aku nak bersyukur dgn apa yg aku ada. Sekarang tgh study for my second degree, inshaaAllah moga2 rezeki untuk dapat kerja Allah mudahkan supaya dapat la cepat2 kawen. eh! heee. bukan la nak kawen terus pun cuma rasa nak kerja n dpt pegang duet sendiri ja. xyah susahkan family lagi. dapat belanja family. dapat bawak mak ayah jenjalan. kan. syoknyaaaa. inshaaAllah. Semoga Allah mudahkan semua urusan aku dan kawan2 seperjuangan. amin. 

Wednesday, January 15, 2014

Isi masa lapang

Mari ngemas rumah :)

Dah xtaw nak buat apa sangat makanya marilah kita mengemas rumah. Hehe. Rajin kan iolsss? :-p

Ni pun lepas dah kena bebel ngan mak. :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, January 14, 2014

Main belon

Ni gambar titew main belonnnnn. Syok. Rasa mcm budak2 walaupun dah tua bangka. Hehe. main belon kat setia city mall. Titew suke tempat2 mcm ni. Rasa tenang. Banyakla hg punya tenang. Org nak tng, p masjid. Hg p main belon. ni lepas balik masjid yg pi men belon ni. Eheh! :) Selain men belon bleh juga bagi makan ikan. Murah dan seronok. Bahagia itu bukan terletak pada harga yg mahal tetapi pada kualiti masa dgn org tersayang. Ehem! :-p k la nak p mandi. Lewat dah. Mak bising. oh sebelom out, cantek x tudung kite. Ramai tegur ckp cantek shawl. Tp bukan shawl la, ni tdg bawal. Pky mcm shawl. Tetiba mcm sopan kan bila pky skirt ni. Sweet! :-p

Published with Blogger-droid v2.0.10

Update belog guna android.

Semangat aku update blog guna android sampai kejap2 terpublish xde gambar. Kejap2 terpublish xdan nak rotate. Haha. Nasib la. Layannnnnn. Biasa la. Nerves. Benda baru taw ;) peace sket!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Gambar @ melaka.

Entry tadi xde gambar eh. Soryyyy. Ni first time update gune android. So mcm jakun sket. ;)

Tengok je la gambar. Byk lg gambar sbnrnya. tp Xlarat nak pilih.

Ok la, bye! Melaka best! :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Family Gathering @ Melaka bandaraya bersejarah..

Yeayyyyyy final exam dah habish. Makanya marilah kita berjimba. Abg jack plan ajak g melaka. Dekat pun dekat ye dak. Abg jack call suh cari hotel kt tenet. Yg penting ada swimming pool sebab tu benda wajib utk anak2 buah i. Ok, cari punya cari bekenan kat Mahkota hotel.  Tgk swimming pool dy cantek.Tp tgk2 gambar n terbaca kt satu blog ni dy ckp toilet bau najis. Haishhhhh. No no no. Cancel! Next, hatten hotel. Cantek! 5stars. Tp call x berangkat pulokkkk. So, sbb semua da berkumpul, makanya pergi je la. Nti walk in ja kt hotel yg berkenan d hati. Taraaaaaa. Holiday Inn Hotel jugak menjadi pilihan. Five Stars yg penting. Bestttttt. Cantekkkkkkk. View nmpk selat melaka. Layanan tiptop. Asal ko duduk je kat lobby, ade org dtg bg muffin, green tea. Nak naik kereta pun ada yg tolong bukakan pintu kereta. Kampung gila. Itu pun nak cerita. Haha. Betul la. Heksaited taw. yg bukakan pintu kereta tu hensem pulak. Tetttttt. Okay, tgk je la gambar. Penat iolss,cerita. :)

Published with Blogger-droid v2.0.10