Saturday, May 30, 2009

29462...???..:-)




29462..ape 2 ek?? aku pun tertanya2 pada mulanya..smuanya bermula bila ptg kemarin aku suh lan cari pompuan yg lbh sempurna dr aku..ntah ape kena dgn aku kemarin ntah..pas2 3 jam lps aku anta msj 2, dy reply ckp "ABG DA JMPA PUN PMPUAN 2..DY CKP SEMPURNA BG ABG..DY BAIK,FHM DAN BYK TLG ABG TIME SUSAH..NAMA DY 29462..MST CUK KNL.." lama aku fkr..sape 29462?? aku xreply msj dy sampai ke mlm..aku xdpt jgk jwpn..mlm,dy msj tnya "knl 29462??" aku jwb x..aku mntk clue..dy suh cari kat fon..aku try cek 1 1 no fon yg ter save kt dlm phonebook aku..xda plak no 2..coz aku terpikir mybe 2 5 digit last bg no fon org 2..xda pun..aku mntk clue lain..dy suh aku fikir sniri..aku fikir..tetap xdpt..huhu..aku mntk another clue..dy ckp tgk keypad 2..owh, baru aku dpt..d keypad no 29462 ada huruf tuk eja nama aku..huhu..2(a)9(z)4(i)6(m)2(a)..hehe..aku terharu seketika..:-)..pompuan 2 aku..semalam aku bahagia..kdg2 romantik jgk dy ni ek..igt kan xda perasaan..yela,selama couple ni xpenah pun nak pujuk lau aku merajuk..aku pjk hati sniri jer..huhu..sbb dy ckp bab pjk pmpuan ni dy kalah..abg,xpe..selama abg xpjk ni pun,sy da rasa cukup bhgia..mgkn org lain xtau tp cukup la saya rasa bahagia 2..thanx 4 everything u have done 2 me..harta xmenjanjikan bahagia..bahagia 2 dari hati yg penuh ksh syg..love u till d end..insyaALLAH..

Friday, May 29, 2009

hari2 yg ku lalui sbg hambaNya

da smggu xmencurahkan rasa kat blog ni..huhu..nak wat cne ekonomi xmengizinkan..ye r lau nak online kena topup wifi 5rgt 7jam..skrg ekonomi tgh merudum,so,duit pun kena pandai2 bajet la..sian gak kat abg2 n kak aku..asyik mintak duit ja..baru mgu lps mntk krm duit..tgu r lau btul2 xda duit baru mintak..tadi exam ungs..pelik tol lecturer aku ni..ade ke patut soalan exam kami kena wat sniri..dy bg arahan suh create 1 question n then answer..dy bg about 40minit..aku wat tentang tawhid..tawakal je la kat Allah..lgpun 2 ari b4 exam aku demam..study ala kadar je..tgu la tgk result nanti cne..ya Allah bantulah hambamu yg lemah ini..aku berserah segalanya padamu..kemarin plak farmieza antaq mesej ajak jupe..dy kat kajang skung ni..adoi,time poket kering ni la dy ajak kuar..aku xbg jwpn lg..aku just ckp mgu ni xbleh coz aku da exam..tgk la cne mgu dpn..

Saturday, May 23, 2009

masa utk bertukar:)







ni la aktiviti aku ptg2 skrg..aktiviti chat..hehehe..aku start pegi excercise ari isnin lps..yela,da byk org tgr aku makin gemuk..huhuhu..xthn lg telinga ni dgr..best gak dok uia ni..ada tempat tuk jd kurus..hahaha..aku arap aku dpr krs blk mcm dulu..amin ya rabbal alamin:)

tragedi..


ermm,da lama aku xbuka blog aku ni..nak kata busy 2 xla sgt cuma keadaan xmengizinkan mgkn..mgu dpn kena wat ucapan kt dpn kls..harap2 xnervous..amin:) esok ada btn(biro tata negara)..wajib tuk smua student malaysia..aku termasuk la 2..huhuhu..mesti bosan dgr talk jer..tp mls nak set dlm otak ckp xbes tkt betul2 xbes..huhuhu..arini aku da wat keputusan yg plg besar dlm hdp yg melibatkan hati..aku mintak pts dgn lan..xtau cne keberanian 2 bleh dtg..mgkn ini yg terbaik utk kami b'2..aku tau agak susah tuk aku melupakan dy..tp aku akn cube cbukkan diri supaya otak aku xfkrkan dy lg..aku ada kwn2 yg bleh ban2 aku lupakan dy..insyaallah..abg,moga perpisahan kita buat kita lebih menghargai antara 1 sama lain..

Tuesday, May 19, 2009

shortsem yg memboringkan

boring tol shortsem ni..igtkan best la..bila aku pikir2 blk, better cuti kat umah jer..mkn free..kat cni da r mknn mhl,amek subjek pun 2 sbjk jer..boring2...hurm,len kali xnak amik shortsem dah..nyesal!!!!..abes duit byk..yuran saja da 600 lbh..2 nsb baik aku bkn jenis yg suka blk kg tiap mgu,lau x mati la..tambang bas lg..nyesal pun da xda guna..aku terpaksa abeskan sem ni dgn result yg ok..hrp2 result kali ni gempak..:) amin

Sunday, May 17, 2009

erti 60sen..

hancur hati aku bile usaha yg aku harapkan musnah..bisnes sandwichku xmenjadi..hanya 9 org yg membeli..aku pegi dr 1 blk ke blk yg lain,dr 1 blok ke blok..majoriti memberi snyuman dan perkataan xnak muncul d mlt mereka..dr c2 aku belajar betapa susahnya utk mendapatkan 60sen..ada baki lg 3 kpg sandwich yg x terjual..duit,knpa la susah utk mendapatkanmu..ni la pengalaman aku sbgai seorg penjual sandwich..susah sgt2..rasa nak ngs pun ada..lan hantar msj ckp jgn cpt putus asa..cube lg..mgkn rezki d tempat lain..rezeki!rezeki! tiap hari doaku xputus2 mohon agar aku d murahkan rezki..ya allah,kini aku tahu erti dan nilai 60sen..time kaseh utk pengalaman yg berharga ini..xkan kulupa smpy bila2..:(

sandwich oh sandwich:)

money!money!money!..hehe..i got an idea:) BISNES..but,ape yg aku nak jual? hurm,tibe2 idea tuk jual sandwich muncul dlm kpla ni..hahaha..aku share modal ngan thah..arap2 terjual la smua sandwich kami 2..arini sbb baru first time,kami wat 12 kpg je..sj tuk testing ada org beli ke x..lau abes arini,esok bleh continue lg our bisnes 2:) ni thah ngah mandi ni..after this nak pegi mulakan perniagaan bergerak dari blk ke blk..:) aku terpikir nk wat bisnes ni sbb shortsem ni xda ptptn lg so, duit nak guna..malu la asyik mintak fmly krm..selagi blm abes duit 2,aku xmau mntk..memang untung jual sandwich ni xla byk btl tp aku arap dpt tampung tuk duit belanja aku..lgpn skrg aku puasa..kurang la ckt belanja makan..alhamdullillah..aku arap allah murahkan rezki aku..baru aku tau betapa susahnya ayah nak cari rezki yg halal tuk kami sekeluarga..insaf seketika bila aku fikirkan blk..duit,duit..susahnya nak mencarimu..last word 4 today,arap2 sandwich sold out..amin:)

Saturday, May 16, 2009

aduhai hati

arini aku bgn lewat.pkl 9.40 baru aku tersedar.subuh pun terlepas.mgkn sebab smlm aku ckp dgn lan smpy pkl 4pagi. lepas bgn aku terus bersiap tuk blk ke blk aku sniri coz aku teringat ikn d blk.kesian plak dari smlm aku tgl.tkt mati kelaparan plak ikn kesayangan aku.da sampai d blk aku bg ikn mkn.cian dy,tercungap2 mkn.mybe dy lapar sgt2.sory my fish.huhu.pastu aku amik towel tuk basuh baju.aku tukar cadar coz dr awal msk gmbk blm tkr.penatnya basuh baju arini.klu la aku kat umah skrg,mst tgn aku xskt:)ape nk buat,aku yg plh tuk dtg short sem.da siap jemur baju,aku tkr air ikn.biar dy tgl dlm air bersih ckt.da settle pasal ikn,aku urus tuk diri aku plak.hehehe.turun amik air pns kt tgkt 2 coz nak mkn megi.mls plak nak turun mkn thghri ni.aku mkn megi n air milo ais.alhamdulillah,terisi gak perut ni:) nak mandi,rasa mls plak.hehe.aku amin buku ungs 2,bukak n baca..dari c2 aku dpt simpulkan,semua yg tertulis lam buku 2 adalah huraian tuk slide tg dr.younus gilani 2 dok lecture kt dpn kelas.:) da boring baca, aku amik tepon terus cl lan.time 2 da pukul 1.30pm..dy ckp dy nak mandi nk pegi main game umah sabir(mbe dy). ckp xlama pun.15mnt jer.xpela,biar la dy pegi.mgkn dy boring tgl kt umah.so,aku xnk ganggu.aku tertido lepas cl lan.aku bgn 4.3o tgk xda msj pun kt tepon. skali lg aku cl lan. kali ni adk dy yg jwb.dy ckp lan pegi airport.lan bwk fon 1 lg. aku cl fon 1 lg2,lan jwb ckp dy ngah men game. dy sj tipu adk dy ckp nk pegi airport. hati aku tibe2 rasa skt. xtau knp. 1 mnt lbh jer ckp trs aku ltk fon.mls nk ckp pnjg. aku bgn bg mkn ikn. then,hntr msj kt thah ajak mkn awal ckt coz prt aku da mintak d isi. aku mandi n slt asar.trs bersiap trn ke cafe. tgh mkn,tibe2 msj msk.msj dr lan. dy tnya ngah wat ape. dah lama msj,tibe2 dy gtaw nak pegi tgk bola mlm ni. trs je hati aku ni rasa skt sgt2. yela,mlm ni mlm last tuk cl free. aku da gtaw dy smlm mlm ni aku nak sembang lama coz da last. tibe2 dy gtaw mcm 2 plak.:( tuhan je yg tau perasaan aku bile dy gtaw nk pegi tgk bola..hurmmm..kul 10 bola abes. sktnya ati..bkn dy xtau mlm ni da last free 2..sj ja jnj ngan mbe nk tgk bola..xfkr ker perasaan aku?? lau aku bleh bg dy main game ngan mbe seharian,xbleh ke waktu mlm ni luang tuk aku plak??abg.....xpenah ke abg fkr ape yg saya rasa??:( dy ajak msj spnjg dy tgk bola..tp aku da hilang mood..biar la dy tgk bola tu..kan bola n member lbh penting dari aku..org ckp dalam perhubungan,berkorban 2 penting..xpela,biar saya jer yg berkorban rasa yag..slmt menonton syg..:(

Friday, May 15, 2009

jumaat..15/5/09

aku kat bilik thah ni.susah la roomate aku kaki blk umah.iza blk shah alam.nana blk penang.aku terpaksa marantau ke blk thah.nsb baik blk thah sblh blok aku je.thah blok g,aku blog h.wlupun tgkt 5,aku terpaksa naik jgk coz aku takut nak tgl sowang2 kat blk..hehehe..bkn tkt tapi seram..:) ni ari 1st aku buat blog..saja ja suh thah tlg wat kan..mcm best jer tgk dy ada blog..td aku mintak email adk2 abg..sj nk add dorang kt fs aku..aku da tgk fmly abg smua kecuali gmbr bapak je blm..gmbr mamak,tina,rudi,maming,bie,niar n linda smua da tgk..:) dpt knl muke melalui gmbr pun cukup la kan..nak wat mcm mana nak jumpe blm ada rezeki..ntah family abg dpt time aku ke x..2 la yg aku fikir time aku tgk gmbr family abg td..ya allah andai abg jdhku,kau rapatkanlah hati kami b'2 dlm mencari keredhaan mu namun andai dy tercipta utk perempuan lain,aku doakan abg sentiasa bahagia d samping yg tercinta..cukup la aku dpt rasa bahagia dgn abg selama ni..2 pun sy da bersyukur:) emm,boringnya malam ni..

NUR QAISARA AUNI








Ni la anak sedara aku yg 1st..comey kan?? mcm auntie dy..hahaha..rasa hepy sgt time dpt tau qaisara dah slmt d lhrkan..aku syg sgt kat dy..aritu time pegi umah abg duan kat kuantan,aku sempat jg dy slama5 ari..cepat sgt masa berjln ketika aku dgn dyy..xpuas plak main ngan dy sbb qaisara ni jns suku gelak..xpyh acan pun dy da tergelak2 sniri..hehehe..qaisara,acik rindu qaisara..:) jgn cpt besar ye sbb acik nak main ngan qaisara puas2 dulu time qaisara kecik..sayaaaangggg qaisara..jd anak yg baik untuk ummi dan ayah yer sayang..

AKU DAN DIA:)




Ni gmbr aku n lan. org yg plg aku syg slps mak,ayh,abg jack,abg duan n kak ida..aku jumpe ngan dy pada tanggal 13 september 2007. dy org sabah. abg lhr pada 6 oktober 1982..beza umor abg n aku 7 thn..lama kan?? tapi bg aku umor bkn penghalang tuk kite membina 1 ikatan..xtau la pendapat org lain mcm mana..setakat ni hubungan abg n aku hnya kak ida yg tau..fmly aku yg lain blm tau..bkn xnak bgtaw tp aku rasa blm masanya..lgpn aku baru jer msk gmbk..jauh lg perjlanan yg bakal kami b'2 tempuh..harap jdh kami pnjg..amin..abg xkaya dgn harta tp cukup lah sikap tanggungjawab dy yg selama ni aku sanjungi..mgkn sbg ank sulong,dy rasa perlu utk menjadi seorang yg b'tgjwb..aku syg sgt kt dy..aku harap cinta kami d restui oleh ke2 2 fmly n Allah..abg,sy sayang abg..sy bahagia selama dgn abg..moga sgla dugaan dpt kite tempuh d masa akn dtg..love u syg..


KAK IDA N ABG AZRUL

Ni gmbq kak aku n tunang dy,abg azrul..dorg nak kawen bln 11 ni..arap jdh dorg pnjg..amin..em, kak aku ni jns hepy go lucky..lau nek keta ngan dy xboring sbb asyik dgq dy bercakap:) hehehe..kdg2 aku jeles ngan dy coz org kg selalu tnya pasal dy,dy blk ke x, mcm2 la..tp sbg adik aku kena time kytaan sbb stiap org ada keistimewaan msg2..aku bangga jd adk dy sbb aku la 1 1 nya adk dy lam dunia ni.. xda org lain bleh amik tmpt aku:) hehehe..aku syg sgt kt kak aku sorang ni..hrp dy pun syg aku jgk..love u my sis..

ABG DUAN N KAK QILAH

Ni abg duan n kak qilah. dorang ni polis. kak qilah org terengganu. alhamdulillah family dy baik. abg duan dulu sblm kwn agak grg tp skrg bile dah kwn jd x grg dah..pelik la..tp apa pun aku sbg adik syg dy..dy ni mcm aku ckt2..xsuke matematik.suke games. n kami byk persamaan. aku sng dng abg duan sbb dy jns yg x bekire pasal duit. ok la kan. sng lau aku nak ape2 pun..wlu pun cam2 aku x la amik kesempatan ats kesenangan dy..lau btl2 xda duit baru aku mintak..dorang da dpt baby..NUR QAISARA AUNI.. nanti la aku citer tntg ank buah aku 2..kat cni aku nak citer sal abg n kak ipar aku jer..hehehe..aku hrp dorang akn hepy hgga akhir hyt.. love both of u..

Thursday, May 14, 2009

ABG JACK N KAK ITA

Ni gmbr abg jack n kak ita. ni abg sulong aku yg aku sayang. dy byk berjasa pd aku. pegi amik n hntr aku ke universiti,bank in duit,selalu nsht n lau ada apa2 yg aku xley buat dy akn bantu. mgkn da jd sifat ank sulong kot yg suke bantu adik2 dy. aku bertuah sbb ada abg jack. aku jnji akn bls jasa dy bile da keja nanti:) kak ta wife abg jack..aku tgk dorang bahagia. wlu blm dpt baby tp mereka bahagia..xpela mgkn blm ada rezeki..aku doakan smoga dorang d kurniakan anak2 yg soleh n solehah suatu hari nanti..aminnn...

MY MOM

Ni mak aku..:) nama mak aku ROGAYAH BT. ABD LATIF. Umor my mom skung dah 54 tahun. mak aku d lhrkan pada 10 mac 1955. beza antara mak ngan ayah 10 tahun..tapi perkahwinan dorang still kekal smpy arini..hebat kan org dulu bercinta..xmcm cnta zaman skrg..mudah goyah bila d tiup angin. aku sayang mak aku sgt2. dy byk mengajar aku tentang hdp. x terbalas rasanya jasanya selama ni. ntah dapat ke tak aku balas jasanya. aku nak mak bangga dpt aku sbg anak dy. mak, org rindu mak..time kaseh sebab jd mak yg terbaik utk org..love u till d end..:)

MY DAD

Ni ayah aku. hensem kan?? hahaha..ayh lhr pada 15 jun 1945. sebelum merdeka lg..skrg umor ayah dah 64 taun time aku tulis ni..wlupun da tua pada usia tp ayah tetap maintain..still ensem pada aku:) ape ek yang aku nak citer tntg ayah..em,aku bangga jd anak bongsu ayah..wlupun ayah study smpy drjh 6 jer tp ayah tetap pntgkan ilmu utk anak2 dy. alhamdulillah kami adk bradik smua dpt ke menara gading. i2 lah ayah aku..dy ckp ilmu 2 penting utk ubh hidup kami sekeluarga..dgn ilmu jgk lah org akn hrmt pada kita. ayh tegas sgt. tp tegas dy bersebab. dgn tegas dy lah aku kini bakal menjadi seorang pengamal undg2..insyaallah..ayah,org akn balas jasa ayah bile da keja nanti..time kaseh sbb dah didik org menjadi seorang yg berguna:)

sikit2 cerita tentang aku..

assalamualaikum..ni la perkataan first yang sepatutnya sbg org islam kena ucapkan..hehehe..alim plak..yela aku ni kan bekas bdk skolah agama:) alhamdulillah mak ayah aku da berikan didikan agama yg smpurna utk aku tempuhi hdp yg penuh dgn cabaran ini. dgn berbekalkan nama yg mak ayh bagi iaitu NURAZIMA,aku kini dah bejaya menjejakkan kaki ke universiti islam antarabangsa malaysia dlm bdg undang2..memang dari aku d sekolah menengah kebangsaan agama baling lagi aku da becite2 nak jd peguam syariah..aku xtau knp aku minat dgn bidang undang2..bg aku, manusia akn hidup susah klu xde undang2..dlm erti kata lain tanpa undg2 manusia akn berbalah antara 1 sama lain..yela, lumrah manusia sentiasa ingn menang..klu boleh xnak ada perkataan kalah dlm hdp 2..sbb i2 lah Allah dah tetapkan undg2 sejak kali pertama Dia ciptakan Adam. Allah dah tetapkan Adam x d benarkan menghampiri pokok khuldi apatah lg memakan buahnya..tetapi Adam melanggar undg2 itu sehingga mengakibatkan dy tlh tercampak ke bumi..sebab itu la aku kata undg2 yg plg penting lam hidup manusia ni..aku sentiasa berdoa agar aku dpt menjadi peguam yg menegakkan undg2..insyaalah:) dah byk becakap tntg undg2 dari td kan..smpy lupe nak gtaw tntg diri aku..nama da gtaw td..umur aku time aku create blog ni ialah 20 thn 5 hari..aku baru jer smbut befday aku yg ke20 5 hari lepas..aku lhr pada 10 mei 1989..aku d lhrkan dlm family yg cukup sederhana. ada ayh,mak,abg jack,abg duan n kak ida..hdp aku da ckp lengkap dgn adk bradik aku..time kaseh ya Allah atas kurniaan Mu ini..

tentang diriku...

  • NURAZIMA HJ MOHINADIN @ MYDIN
  • 20 TAHUN
  • 10 MEI 1989
  • ANAK BONGSU
  • UIAM,GOMBAK
  • IN A RELATIONSHIP