Sunday, December 25, 2011

final oh final..


"oh bulan...enggan melayan diriku lagi...pabila air mata membasahi pipi"
...lalalalalla.
hehehe..ade mcm yuna x? yuna versi gemuk:)
xpela,janji gaya tu yg penting..hehe
ni time ngah tunggu tuk final gamelan..
sempoi je..tggu turn nak exam pon leh posing2 ag..rilex..exam skill je:-p
alhamdulillah..semuanya lancar..hope leh dpt A. subject2 mcm ni la nak skor pon..
lau core course...mimpi je la...tp taun ni..ade target..harap2 tercapai la target aku..amin
final gamelan da setel..sekarang bertungkus lumus tuk core course plak...
hope aku n semua kawan2 dpt result yg cemerlang....amin..
usaha+doa+tawakal...:)

p/s: letih r diet xmenjadi..stress lau tgk cermin..huhuhuhuhu.....makin stresssss lau tgk pompuan kurus..hohoho

Friday, October 21, 2011

da lame x kuar ngan knk2 ini:)

minggu ni adalah minggu yang sgt memenatkan. penat mental n fizikal. baru je lepas jawab dua common test equity n company law. sgt2 penat memerah otak. harap apa yg dah terjawab tu boleh memberi markah yg boleh buat aku tersenyum.:)

dah masuk tahun ketiga ni rase jadual sgt2 padat. tiap hari ade je tugasan. hujung minggu dah xboleh rilex macam dulu lagi..huaaaaaa...
nak dating pon xde mase..auwww:)

tapi masih sempat curi mase tok kuar dgn kanak2 ribena ini:)
pegi habeskan duit ptptn yg kerajaan bg pinjam ni..

xpela,ape pon,usia makin menginjak dewasa
tiap ape yg berlaku sehari2 anggap semua itu ujian dan jadikan pengalaman yg terindah untuk di kenang suatu hari nanti..

ape yg aku melalut ni.
memang tulisan xde seni.
men tulis je pe yg terlintas di jari.
akhir kata layan je la pic ni
hihihihi...

tuan punya blog

selalu je kene buli ngan dak tecik ni:)

syam selalu rosakkan gambo i

ehem2..posing sikit..hehe

perasan x baju kami same..boria..auwww:)


nape aku mcm sama tinggi je ngan dak2 ni..konpius..hehe

Thursday, October 6, 2011

makin bertambah bilangan anak buah..

kak ida dah pregnant..
hehehehe
baru 6minggu
hepi..

bertambah la anak buah i
nur qaisara auni
nur khairina damia
yg ke 3 ape ek? heheheheh

tungggu
hope semuanya ok.
semoga semuanya selamat
amin

makin ramai la anak buah acik ye:)

dapat adiah lagiiiiii..:)


tiap2 hari dapat hadiah dr kawan2. sy memang bertuah la..hehehehe..see,syuhada bg cincin.cincin tu cantek sgt.tp maklum la,kat lam pic tu xbape nampak..tapi tolong imagine cincin tu cantek ye..hehe..thanx syu..mcm dah bertunang plak i..:)


kawan2 sy mmg suke bg barang yg bergune untuk sy..syam bg payung ni..die cakap,ni simbolnya dia memayungi sy dgn kaseh syg nye..erk! tetibe mcm lesbian..oh! tidak..aku masih suci..hehe..neway,thanx syam..ia amat bergune..:)


p/s: to all my frens, i am a very lucky person to have all of u as my fwens.luv u all:)

Wednesday, October 5, 2011

Friday, September 30, 2011

semua ade dalam takdirNya..pecayela


Jika namamu yg ditulis di Luh Mahfuz untuk diriku, nescaya rasa cinta itu akan ALLAH tanamkan dlm
diri kita..Tugas pertamaku bukan mencari dirimu tetapi mensolehahkan diriku..Sukar untuk mencari
soleh dirimu andai solehahku tidak setanding dgn solehmu..Janji ALLAH pastiku pegang dlm misi mencari diri 'Wanita yg baik untuk Lelaki yg baik...


ayat kat atas tu aku copy paste dari status fb kawan aku. betulkan ape yg ayat tu cakap(tibe2 plak ayat ade mulut kan,siap bleh bercakap).hehehe.jodoh dah ditentukan.sampai mase,kena dgn tempat,betul keadaan,insyaallah bahagia akan datang.berdoalah.itu kekuatan umat islam.Allah tu maha mendengar.setiap doa kita akan diperkenankan.cuma cepat dan lambat ja.sabar la.org sabar Allah sayang.pecaya la janji Allah.masa tu akan tiba.(",)

Sunday, April 10, 2011

sadis!!!..5 bulan jarak memisahkan kita...

tadi pas exam criminal,outing with him. for the last time b4 going back to hometown. sedih plak..huhuhu...

tapiiii,arini dia punye perangai pelik..
xgaduh langsung sepanjang hari. sporting gila.xpenah2 nak snap gmbr.tapi kali ni tibe2 nak pegang fon amek gmbr berdua. hehehe...(abg takut rindu cuk ek bila cuk xde 5bln kat cni..hehe)

siap bwk hadiah lg.. senyum2 datang dr jauh. hehe..

time nak balik,sedih..huhuhuhu 2 2 org mcm susah nak gerak balik. dah byk kali bye..jap lagi tgk ade lagi pesanan.
ye,kite same2 jage diri masing2 eh
selamat hari raya... pas raya pulak baru leh jumpa taun ni,xde lg baju raya dr diaaa... dari mak ayah pulokkkk:)

tgk je la gmbr..malas nak bebel dah..kali ni dia sporting gila:) suke suke suke suke:)


gambar 1st kompom tuan punya blog daa..
cuk,cuk berdiri kt situ,abg snap gmbr..

tgk,xpenah2 nak tgkp gmbr lau tgh2 org lalu lalang..tempat tu crowded coz ade show..huhu..alih2,nak tgkp gmbr plak dia..

see,dia yg lebih2 k..jarang dia nak pegang kamera..slalunya aku la yg tangkap..ni,dia yg offer nak snapkan:)

peace! da xmalu even ade geng2 pompuan kt situ...perubahan drastik:)

giliran aku lak snap..abg,wat muka sombong ckt..xpandai wat muka sombong,aleh2 pusing muka xnak tgk kamera:)

ok la,xpayah wat muka sombong dah..terus tgk kamera k..like ur smile lahh:)

peace no war..perut tu cover yang:)

mesej adik,tanye nak makan ape..nak tapaukan..pic ni dia xperasan aku amek gmbr dia..hehe

nape lengan tu besar kat tgh? cacat ek:-p...haha

dah la tu..xlarat nak upload dah..

ade gak wat video lam karoke..malas nak upload cni...dia suh rakam time dia nyanyi..lau rindu bleh tgk..bg alasan coz xmo gayut lama kat tepon r tu..lau rindu suh tgk video tu ja...mana bolehhhhhh...xhilang rindu..kna dgr sora kat fon jugakkkkkkk:)

mood: hepi sgt2..luv u so much:)

Monday, March 28, 2011

kami p knuri kawen..

da lame x update..bukan busy,tp xde yg nak d tulis..seronok membaca blog org jak..
ari sabtu,p umah k.ida coz terlalu bosan d bilik:)
dia pesan suh bwk bju kurung..nak p knuri member dia ari ahad..
tetibe lak terbawak bju ikut tema..hehe..hitam itu menawan:)auwww

tgk je la gambar ye..malas den nk citer panjang:)

this is my sis n bro..dorang ngah gelak2 sebab tgn aku terketaq time pegang camera..hampeh la:) aku nerbes cikit ja..ramai org hensem kat situ..ahaks

ni tuan punye blog..cian aku,tangkap gambo sniri je..huahuahua

ni aku time tua2..haha..

kak aku cian tgk aku amek pic sniri,trus dia offer,meh aku amekkan..tempat je grand,mkn xsodap..

aku lagiiii..biase,tuan blog..kna byk gmbr:)

eh..tetibe lak ada budak busuk ni kan..camne tuh? hehe..kami singgah umh dia,alang2 da duk shah alam. bleh plak time kami nak blk tu dia bantai teriak nak ikut..kami kat bwh,dr tingkat tujuh dia jerit pgl ako,anti,acik..hampeh la..da gerak separuh jalan,pastu abg duan hantar mesej 'sara nak ikut uncle..mandi cepat2 igt uncle ngah tunggu kat bawah' spoil la dia ni tau..abg azrul kan sayang gila kat dia..da jauh dah pon still nk patah balik amek dia bwk jalan2 jap..kene je ngan tema ek..pakai bju grey plak dia:)

tgk gmbr ni,sian plak kat dorg ni..lum ada rezki..xpela,sabo ye..xlama dpt la tu baby..skrg men ngan sara dulu..da mcm ank depa dah budak ni..muka sara sebijik mcm ida time kecik..rambut,mata sebijik..:) abg azrul tgk gmbr ni,dia cakap kluarga bahagia..haha..ape la..

tu je la citer entry kali ni..oh lupe,makan knuri tu kat dewan intekma resort,uitm..hensem pengantin..lupe nk amek gmbr:)sowieeee

Thursday, March 10, 2011

hidup beransur teratur..

indahnya bangun awal pagi d hari jumaat. impian kini menjadi kenyataan setelah lama berhajat untuk joging d pagi hari. mesej dari dayah membuat aku tersenyum."dah bangun belako ke ni?" janji semalam tertunai pagi ni.

rasa nyaman pagi jumaat memberi semangat yg berlainan buat aku. alhamdulillah,habis 1 pusingan track.sit up 20x. badminton dgn adahikmah. segar je rase badan.

selesai joging,breakfast. bihun goreng cafe yg sedap,tembikai,tomato. baru je turun 1 kg da tambah 2kg blk..hehe..

tu je la citer arini. ni baru pas pegi library. dok kat itd mengisi masa sambil tggu library bukak balik kul 2.45 japg..

adios! next week berderet exam....huaaaaaaaaa

Thursday, March 3, 2011

PRE-REG SUBJECT

Done! line wireless mcm hampeh ja..huhu..berebut2 nk register. daripada plan asal nk masuk sewing class,last2 jd gamelan la plak.nasib2..xtaw la apa lagu yg aku nak bawak nti..xkena jiwa oittt..camne nih..belasah jela:)

kita merancang,allah merancang,rancangan Allah yg terbaek. plan awal nk amek shortsem..nak amek ungs. jadi leh sama kelas ngan thah nti untuk method of dakwah..section closed plak. bukan rezki la tu kan. jadi, 5 bulan la aku besarkan badan kat umah..hehe

ape2 pon,bersyukur,semua da setel..tggu berjuang untuk final plak..xmo maen2 dah..pointer kna menten..

program diet tergendala..bosan aku tahan perut xmakan nasi..xnmpk perubahan ponnnnnn.. dah,jom makan nasik blk:)

Saturday, February 26, 2011

gemokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

stresssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Friday, February 25, 2011

perasan artis sekejap..

ni la winnernye..cun kan..muke dia kusam sgt2 b4 make up taw..pas make up ja terus jadi cantek mcm ni....

ni semua yg masuk make up competition tu..terasa artis kejap..hehe

aku kalah wehhh..hukhuk..dapat bergambo pon jadik la yer

me with the make up artis..kiki..thah la yg beriya nak masuk pertandingan ni..aku men ikut ja..sua muka ja kan

xnmpk sgt la kan..b4 n after mcm xda beza

ni mlm b4 competition

peace!

posing after competition










dapat pengalaman yg berharga..credit to thah:)

Wednesday, February 16, 2011

pe citer arini?

baru pas mandi ni. segar je rasa. td ptg g joging. sempot kot..huhu..ponat den.da lama xjoging. huhu. harap2 cepat la turun berat ni.

mcm besa arini p kls,blk kls,rutin seorang pelajar cemerlang:-p

plug kat bilik wat hat hal.
adoi.
dari lunch td lg.
mintak no fon maintenance kat thah trus call.
hampeh oooo..
dia men2 kan aku.
abg maintenance tu la
dok tiru loghat kedah aku.
hehe..sedap ape cakap kdh kan.semua word bleh paham kan even kna tambah q kat blakang.hehe
ape2 jela abg maintenance,janji hang mai tolong settlekan masalah cek

k la,xde citer pe pon arini. nti ade citer aku tulis lagi kat cni..:-)
assalamualaikum.

Monday, February 14, 2011

xtaw nak tulis pe tapi rasa nak menaip..boleh?????

harini valentine. sambut ke? pjj,nak sambut camne nye..lagipon xpayah la sambut ngan pwe yg xromantik..xfeel langsung k.

esok maulidur rasul. korang join perarakan? ( ayat tanye korang mcm ramai je bace blog aku kan) haha..aku joinnnnnn...

saje je masuk wakil asma'..lagipon dah lama xfeel mcm tu kan?
dulu time sekolah menengah best kot berarak ngan mbe2 kelas..mlm sebelum tu mesti tido lambat sebab buat banner.pastu esok pagi tu pakai baju seragam coz ade markah.berarak dari asrama sampai dewan utama.masuk lam dewan mesti ada performance dr student n cikgu2..waaaa..rindunyaaaa....

syok ooooo lau igt2 blk waktu dulu kan. rinduuuuu. rindu nak dgr suara ustaz syam pagi2 kejut subuh jerit2 cakap marabbuka. seram kot..terus igt mati. haha

rindu ustaz ya bagi ceramah pagi jumaat.
memang suci la hati ni.

every friday,buat sujud sajadah. skarang ko tanye aku ape nak bace.kompom dah xigt sebab xamal..rugi kan..hurm

pastu ade gaps nak tggu isyak tu akan ada sesi tazkirah. time ni mula la minat abg2 fesi yg mantap ckt bg tazkirah kan..trus admirer..

tiap waktu jemaah je.nak mampus lau xpegi surau.
aku dah buat wei,aku n 6 org kwn2 aku. kami xp subuh. time kelas dgr announcement nama. kna semayang atas tar tanpa lapik kot. huhu..bygkan time panas terik kul 1.30 tu...huhuhuhu..malu xyah cakap

tapi seronok bila igt2 blk.semua tu jadi kenangan kan.
terima kaseh mak ayah sebab hantar org kat sekolah agama:-)

at least,tau la jugak lau org suh zikir yg xpenah dgr sblm masuk skolah tu kan..hehe

byk knangan kan time sekolah dulu..
rinduuuuuunyaaaaaa.......

xtaw nak citer ape,citer ni plak yg tertaip yek. point d sini rindu skolah agamaku.

Sunday, February 13, 2011

kisah cinta itu..

seronok baca kisah cinta org. hepi. gaduh2 manja. aku?? tuhan ja yang tahu. sesekali rasa ingin d hargai walau bukan dgn wang ringgit tapi cukup la dgn layanan yang sepatutnya. perlu ke tengking2 tiap kali cakap? allah bagi akal tuk bezakan kita dgn haiwan. kalau xgunakan,lebih baek jadi binatang dr manusia. nak buang syg tapi makin simpan makin sakit. cinta. indah mulanya. kalau dah lama semua xkena. btul la kata alia,single lagi baek..........................................jiwa kacau

Wednesday, January 19, 2011

auto lagi nikmat lorrrr(",)

mari kita mencari parking

orait2 jumpe

lepas ke ni??? oppp opppsssss

done! tolak ke P..Parking setel! hehe




sempena thaipusam kali ni
aku,c gigi and c bulat plan nk pegang stereng coz dah lama xpegang
kejut nad pagi2 nak ajak sewa keta
seriusssssssssssssssssss!!! mantap!!
best bwk auto..
relax sgt2
lau manual mati tgn asyik nak tukar gear..kaki asyik kna men ngan clutch
auto ko tekan je myk jalan la keta tu...hehehe
best2
pasni jom sapa2 nak aku jd driver..
boleh aja
cuma nak parking kna tukar org,,hahhahaa
xcekap parking lorrrr
neway,fun dpt drive td..alhamdulillah ala kulli hal(",)
selebihnya tgk je la pic2 yg aku upload ni yeeeee...

Tuesday, January 18, 2011

Criminal Law II 1st Test

sila abaikan buku2 yg berselerak kat atas meja tu..meja budak rajin memang macam tu(",)just focus pada 2 buah buku hitam yg tebal tu je ye..





date : 18/01
venue : moot court
time : 8 pm to 8.50 pm
topic : up to the last lecture

huhuhu...stress aku tgk soklan semalam
dapat2 je soklan,terus melilau cari pasal attempt or abetment
aiyak!
masuk hurt,grievous hurt,assault lorrrrr
aku da cuak...
yg plg aku focus topic attempt n abetment
alih2 yg laen plak masuk..
huhu..
ade la jgk issue pasal abetment aku buat ckt
huhu..
jawab memang bleh jawab..
btul ngan salah je xtaw
hehehehe
case aku xbyk hafal coz x rase mcm hurt masuk
yg terlebih hafal case attempt n abetment
xpela,bagi aku Allah xkan membebankan hambanya dgn bebanan yg seseorang tu xmampu kan??( cepat jawab a'ah):-p
so,sebab aku mampu r Allah takdirkan semua ni.
so,bismillahitawakkaltualallah('',)
sodaqollahul'azim
moga dengan rahmatNya,aku n semua kawan2 lulus..amin..(",)

Saturday, January 15, 2011

closing ceremony(",)

peace!! atlet ke badan gemuk gitu????(",)

peace!



suke tgk belon2 ni...agak2,pegi mane ek belon2 ni sume???


abg2 tudm ni siap menari2 kottt..best! ni yg plg besttt..sedap suara yg nyanyi tu..tabik spring:-)

suke tgk pic ni..hehehe

ni la akuuuuuuuuuuuuuuu

baru blk dari closing ceremony tuk university sport carnival. pegi male sport complex adib yg antorkan.lau x mesti da mandi peluh aku jalan p sana.rugi lemak ooooo(",)
xde pe nak citer..tgk gmbr je la ek(",)